incident kod autobuske stanice (1)Tokom popodnevnih časova u prijedorskoj ulici Petra Petrovića Njegoša, nedaleko od željezničke i autobuske stanice došlo je do incidenta nakon kojeg je, kako saznajemo, uhapšeno više lica.

Iz Centra javne bezbjednosti Prijedor nam je potvrđeno da je njihovo Operativno dežurstvo u 17:25 časova dobilo prijavu o narušavanju javnog reda i mira.

Nakon odlaska na lice mjesta policijske patrole potvrđeni su navodi iz prijave, a uz pomoć Jedinice za podršku, uhapšeno je nekoliko osoba koje su učestvovale u sukobu.

Iz CJB Prijedor su potvrdili da je istraga o ovom događaju u toku, a eventualne nove informacije, ili podaci o privedenim licima se mogu očekivati tek sutra.

Nezvanično saznajemo da je do incidenta između nekoliko mladića srpske nacionalnosti i mladića bošnjačke nacionalnosti koji su bili u svatovskoj koloni, došlo zbog isticanja ratne zastave Armije BiH, nakon čega je došlo do, prvo verbalnog, a potom i fizičkog sukoba dvije grupe, tokom kojeg je oštećeno nekoliko vozila, a lakše povrede je zadobilo nekoliko učesnika.

Prema riječima očevidaca, tokom sukoba su „sijevale“ pesnice, „letjele“ su flaše i pepeljare, te su se čule međusobne uvrede.

-Prava je sreća da nije bilo teže povrijeđenih i veće materijalne štete, s obzirom da je dio ulice gdje se sve desilo izuzetno prometan, kako vozilima, tako i pješacima – rekao je jedan od očevidaca koji nije želio da se predstavi.

Na licu mjesta smo zatekli nekoliko vozila iz svatovske kolone, a prijedorska policija je od njih uzimala izjave.

Pojedinim starijim ženama je tom prilikom i pozlilo pa su intervenisali i zaposleni u službi Hitne pomoći.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

incident kod autobuske stanice (2) incident kod autobuske stanice (3) incident kod autobuske stanice (4) incident kod autobuske stanice (5) incident kod autobuske stanice (6) incident kod autobuske stanice (7)