elektrodistribucija-prijedorPreduzeće “Elektrokrajina” Banjaluka produžilo je rok za potpisivanje ugovora o snabdijevanju električnom energijom do 30. septembra.

Rok za zaključenje ugovora o snabdijevanju električnom energijom, koji je istekao 30. juna, produžen je za tri mjeseca da bi se omogućilo svim krajnjim kupcima da ispune zakonsku obavezu.

“Elektrokrajina” je do sada potpisala ugovore o snabdijevanju sa 60 odsto od ukupnog broja kupaca sa distributivnog područja koje pokriva 21 lokalnu zajednicu u Republici Srpskoj. Na području radne jedinice “Elektrodistribucija” Prijedor, do sada su potpisani ugovori sa 50 odsto potrošača.

„Potpisivanje ugovora o snabdijevanju je obaveza za sve krajnje kupce propisana Zakonom o električnoj energiji i Opštim uslovima za isporuku i snabdijevanje električnom energijom”, rekao je rukovodilac R.J. “Elektrodistribucija” Prijedor Dalibor Pavić.

Pavić je naglasio da je sklapanje ugovora besplatno i ne ograničava kupca u pravu njegove eventualne odluke o promjeni snabdjevača u budućem periodu.

Kupac koji nakon isteka roka ne bude imao potpisan ugovor neće moći da ima snabdjevača električne energije, te samim time ostaje bez isporuke električne energije. Iz “Elektrodistribucije” Prijedor pozivaju sve kupce koji nisu ispunili zakonsku obavezu da to što prije učine.

Kupci električne energije ugovore o snabdijevanju mogu potpisati u prostorijama lokalnih elektrodistribucija, kao i u sjedištu “Elektrokrajine” u centru Banjaluke.

RTV Prijedor