kacavenda-coricU sklopu zajedničkih programskih aktivnosti sa Ministarstvom porodice omladine i sporta Republike Srpske, Fudbalski savez RS organizuje „Ljetnu školu sporta RS 2015“ koja se održava u Banji Dvorovi kod Bijeljine u periodu od 18.07. do 25.07.2015 godine.

Na kampu učestvuju djeca članovi klubova futsala, ženskog fudbala i klubova velikog fudbala, ukupno oko 60-ak djece.

Ovaj kamp predstavlja odličnu priliku da se okupe reprezentativne selekcije RS uzrasta 2001. i 2003. godište, a među najboljim igračima su se našla i dvojica mladih Prijedorčana.

Radi se o igračima FK „Rudar-Prijedor“ Nikoli Ćoriću i Luki Kačavendi koji su obojica 2001. godište.

Golmanu Luki Kačavendi ovo nije prvo iskustvo reprezentativnih okupljanja najbolje selekcije RS.

-Nedavno sam proglašen najboljim golmanom na međunarodnom turniru pionira „Kozara 2015“ čiji domaćin je bila Gradiška, a branio sam za U-15 selekciju Republike Srpske – kaže talentovani čuvar mreže.

Ni drugi Prijedorčanin, Nikola Ćorić, nije krio zadovoljstvo što se našao među svojim kolegama iz drugih klubova.

-Na ovom kampu ću dati sve od sebe kako bih igrama i ponašanjem zaslužio svoje mjesto u reprezentaciji koja će početkom avgusta učestvovati na memorijalnom turniru „Jozef Kubin“ u češkom gradu Jablonecu – priča ovaj ofanzivni vezni igrač.

Prije odlaska na ovo reprezentativno okupljanje, mladi Prijedorčani su prošli selektivnu utakmicu koja je nedavno igrana u Banjaluci.

Obojica mladih igrača članovi su pionirske selekcije Rudar-Prijedora koju trenira Mladen Parhamov, a istakli su da će pokušati da na najbolji način predstavljaju svoj klub i grad na ovom kampu.

Sa talentovanim fudbalerima tokom kampa rade treneri članovi stručnih štabova omladinskih reprezentativnih selekcija Republike Srpske.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com