srna-gradonacelnik darovao bebu rodjenu na vidovdan (1)Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić uručio je danas u prijedorskom porodilišu poklon paket za sina Božane Berić rođenog na Vidovdan, navodeći da je ovo još jedan način da se promoviše roditeljstvo.

Pavić je rekao da su ranije uručivani darovi za više beba rođenih na Vidovdan, a ove godine je na taj dan rođena samo jedna beba i to pokazuje da natalitet neprekidno opada.

“Mi ćemo manifestacijama kao što je Konferencija beba i pružanjem pomoći porodicama sa više djece nastojati da utičemo na bračne parove da, ipak, imaju više djece”, rekao je Pavić.

Majka Božana Berić iz Omarske zahvalila je gradonačelniku i istakla da je drugi put postala majka.

srna-gradonacelnik darovao bebu rodjenu na vidovdan (2)“Ne znam da li ću imati još djece, to se nikad ne zna, mada bih voljela”, istakla je Berićeva.

Ovim je završena sedma Konferencija beba u Prijedoru koja je uoči Vidovdana na malom gradskom trgu okupila 160 beba i njihovih roditelja, a osim nagrada sponzora, gradonačelnik je, između ostalog, prigodnim poklonima nagradio dvije bebe rođene na dan slave grada te najmlađu, najstariju i bebu sa najviše braće i sestara.

SRNA