srna-bfc resertifikacijaPredstavnici Privredne komore Republike Srpske i grada Prijedora danas su potpisali ugovor o resertifikaciji BFC sertifikata kojeg je ovaj grad dobio prvi u regionu.

Gradonačelnik Marko Pavić podsjetio je da je grad Prijedor prvi ispunio uslove i kriterijume za dobijanje BFC sertifikata i da se svake druge godine vrši resertifikacija.

“Zahvaljujući ovom sertifikatu, mnogi investitori u inostranstvu su čuli za grad Prijedor kao povoljan poslovni ambijent, mnogi se interesuju za ulaganja u ovaj grad i uskoro očekujemo i konkretne rezultate”, rekao je Pavić novinarima u Prijedoru.

Direktor Privredne komore Republike Srpske Dragica Ristić izjavila je da je Prijedor prije dvije godine dobio sertifikat povoljnog poslovnog okruženja, da je u međuvremenu isti sertifikat dobila Banjaluka, a da je za sutra predviđeno svečano uručenje ovog sertifikata gradu Bijeljini.

“Grad Prijedor prvi je zaslužio i s ponosom ponio ovaj sertifikat zahvaljujući posvećenosti gradonačelnika i gradske administracije privredi i poboljšanju uslova za privredu”, rekla je Ristićeva.

Ona je dodala da su još neke lokalne zajednice u Republici Srpskoj ušle u proces sertifikacije.

“One, takođe, žele da poprave svoje poslovno okruženje, da promovišu to što su napravile i potom da privuku investitore”, navela je Ristićeva.

Ona je podsjetila da je BFC regionalni projekat koji se realizuje u Hrvatskoj, BiH, Srbiji i Makedoniji.

SRNA