kozarac-carsija (1)Ukoliko policija u Kozarcu nastavi da opstruiše istrage o napadima na moju porodicu, za pomoć ću se obratiti prvom čoveku MUP-a RS Draganu Lukaču.

Ovo za „EuroBlic“ tvrdi Nenad Tadić, otac devetogodišnjeg dečaka koji je brutalno napadnut na školskom igralištu u Kozarcu. Ulje na vatru dolila je poslednja prijava protiv Tadića koju je policiji podneo Sead A., otac maloletnika koji je napao Tadićevo dete, a za koju je u međuvremenu utvrđeno da je čista laž.

Sead A. je inače otac maloletnika DŽ.T. (17) koji je u grkljan šutnuo Tadićevog devetogodišnjeg sina, o čemu je „EuroBlic“ detaljno pisao ove sedmice. Nakon ovog teksta „EuroBlicu“ je ujedno u CJB Prijedor rečeno kako naši novinari više nisu na „prijateljskoj“ listi policije.

Nenad Tadić sa druge strane tvrdi da policija namerno ne želi procesuirati Seada A. jer se, kako je naveo, radi o čoveku čija je žena bošnjački nacionalista i sa kojom niko ne želi da se zamera u Kozarcu. Nakon incidenta u kojem je povređen devetogodišnji dečak, čitav slučaj zaključen je sa prekršajnim prijavama protiv DŽ.A. i Tadića iako otac napadnutog dečaka i dalje tvrdi da mu je prijava napakovana. Ostala je nepoznanica šta je sa prijavom o navodnim pretnjama Tadića za koje ga je optužio otac DŽ.A., a za koju se ispostavilo da je čista laž.

Naime, nakon što mu se dete požalilo da je napadnuto, o čemu svedoće i nalazi lekara, Tadiću je policajac savetovao da pozove oca maloletnog napadača Seada A. Umesto reči pomirenja, Tadić je preko telefona od Seada A. dobio odgovor: „E sada svo vama Srbima dohakali. Imaš prijavu u policiji pa sa njima razgovaraj“. Tadić je odmah otišao u stanicu u Kozarcu gde su mu savetovali da ponovo pozove Seada A. što je i učinio. Kako se otac maloletnika nije javljao, Tadić je odustao od poziva.

-Nije prošlo ni minut Sead je pozvao policiju i prijavio im da mu ja pretim preko telefona. Svi su, a posebno ja, bili u čudu. Na sreću pa su svemu svedočili policajci u stanici i mogli su da se uvere da je to lažna prijava, jer se ovaj uopšte nije javljao na telefon kada sam ga zvao – objasnio je Tadić.

Dodaje kako od policije samo traži da radi po zakonu i da protiv Seada A. sada podnese izveštaj zbog lažne prijave krivičnog djela.

-Očigledno je da bih i u ovom slučaju ja bio kriv da se tako nešto dogodilo mimo policijske stanice, jer su pojedinci iz policije već pokazali kako rade u sličnim situacijama – objasnio je Tadić.

Potvrdio je i da se konačno nešto pozitivno dešava kada su u pitanju brojne nerešene prijave koje je proteklih godina podnosio policiji u Kozarcu.

-Tek nakon što sam njihov „rad“ prijavio Unutrašnjoj kontroli MUP RS, pozvali su me u stanicu u Kozarcu da dam izjavu za pucnjavu ispred kuće od prošle godine, kada se nisu udostojili ni da pokupe čaure, već sam ih ja uzeo – naveo je Tadić.

Istrage u toku ili obustavljene

Marija Matić, portparol CJB Prijedor, uz navođenje inicijala izjavila je da je policija sačinila zapisnik o „zalutalom metku koji je 14. jula 2012. godine pao ispred kuće Nenada Tadića“, te da je isti u fazi istrage.

Slučaj verbalnog napada na tadićevu suprugu i dete iz avgusta 2012. godine okončan je, jer u policiji tvrde da „nema elemenata krivičnog dela, ni prekršaja“. Iz CJB Prijedor nisu navodili šta je sa pucnjavama ispred porodične kuće Tadića koje su se dogodile u leto prošle godine.

EuroBlic

Vezane vijesti:

ZBOG NAPADA NA DETE, TADIĆI HOĆE DA NAPUSTE KOZARAC: POLICIJA ZATAŠKAVA NAPADE NA SRBE
http://www.prijedordanas.com/?p=24858