ak prijedor-seniorsko prvenstvo zenica (1)Proteklog vikenda na stadionu Kamberovića polje u Zenici održano je Pojedinačno atletsko seniorsko prvenstvo Bosne i Hercegovine.

Već po običaju, mladi takmičari Atletskog kluba Prijedor ostvarili su odlične rezultate.

Prijedorčani su nastupili sa pet atletičara a osvojili su četiri medalje, jednu zlatnu, jednu srebrnu i dvije bronzane.

Anja Trebovac je ubjedljivo postala državna prvakinja na 5.000 metara dok je u disciplini 3.000 metara zauzela treće mjesto.

Teodora Pjević je osvojila srebrnu medalju u disciplini 3.000 metara stipl dok je Božidar Vujić bio treći na 5.000 metara.

ak prijedor-seniorsko prvenstvo zenica (2)Osim njih troje, u Zenici su nastupili i Rajko Gajić (100 m i 200 m) te Mirko Cvijić (400 m i 800 m).

-Prezadovoljan sam ostvarenim rezultatima na ovom dvodnevnom takmičenju. Naši rezultati na ovom seniorskom prvenstvu dobijaju na značaju ako se uzme u obzir da su Anja, Teodora i Mirko 2000. godište dok su Božidar i Rajko rođeni 1996. godine – rekao je Zoran Radinović, trener AK Prijedor.

On je dodao da se nada kako će u narednim godinama atletika u Prijedoru dobiti još veću podršku jer članovi ovog kluba to zaslužuju svojim rezultatima.

Tekst – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – AK „Prijedor“

ak prijedor-seniorsko prvenstvo zenica (3)