kup rs 2015-zrk mira pobjednik (1)Rukometašice „Mire“ osvojile su četvrti put zaredom pobjednički pehar u Kupu Republike Srpske.

Prijedorčanke su u finalnoj utakmici završnog dvodnevnog turnira, održanog u Kozarskoj Dubici, savladale ekipu Borca sa 27:21(13:5) predvođene Adrijanom Damjanović sa pet pogodaka, Dunjom Kunovac i Milicom Došen (postigle po četiri), dok se u redovima Banjalučanki istakla Božana Ćutković, najefikasnija igračica susreta sa devet golova.

-I pored teških vremenskih uslova, velike sparine u sportskoj dvorani u Kozarskoj Dubici djevojke su odigrale dobro i opravdale ulogu favorita. Objektivno dvije kvalitetnije ekipe, koje su se prošle sezone takmičile u Premijer ligi BiH bile su bolje u polufinalu od prvoligaša RS, mi od šampiona, ŽRK „Rogatica“, a „Borac“ od domaće „Knežopoljke“, ali uz pomenute rivale, ženski rukomet u RS dobija na vrijednosti jer je sve više dobrih timova. Poslije učešća u finalu Kupa BiH i ovog trofeja koji smo donijeli u grad na Sani očekuje nas zaslužen odmor – rekla je trener „Mire“ Ljubica Ivetić.

Tekst – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – Milica Vlahović

kup rs 2015-zrk mira pobjednik (2)