masinska skola-predstavljeni uspjesi (1)Na Sedmom festivalu rada srednjih tehničkih i stručnih škola BiH u Gradačcu, Mašinska škola iz Prijedora je u kategoriji izložbe radova u generalnom plasmanu osvojila drugo mjesto u struci mašinstvo i obrada metala.

Direktor ove škole Zoran Radinović istakao je da je škola posebno ponosna na učenika Milenka Vukojevića koji je, uz mentorstvo profesora Ranka Vujičića, na ovom takmičenju osvojio drugo mjesto, kao i na Harisa Sakipija koji je za izložbene radove u pojedinačnoj konkurenciji dobio diplomu za prvo i treće mjesto.

Učenici Arif Zeljković, Rade Mastikosa i Elhamer Mehanović dobili su diplome za treće mjesto.

“Ovaj uspjeh nije iznenađujući i ovo je još jedna generacija koja na takmičenju škola istog obrazovnog profila osvaja najviša priznanja i svrstava se među najbolje u BiH”, istakao je Radinović na svečanosti povodom velikog uspjeha prijedorskih srednjoškolaca.

masinska skola-predstavljeni uspjesi (2)Na ovoj skromnoj svečanosti učesnici ovog takmičenja nagrađeni su pohvalama, a Milenko Vukojević je kao posebno priznanje dobio besplatnu proslavu maturske večeri.

Mašinska škola dodijelila je zahvalnice za korektnu i uspješnu saradnju, te značajan doprinos u obrazovanju učenika ove škole preduzećima “Kromeks”, “Arselor Mital” i zanatskoj radnji “Karabašić”.

Ovu školu pohađa 550 učenika raspoređenih u četiri smjera.

Tekst – SRNA
Foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

masinska skola-predstavljeni uspjesi (3)