U okviru manifestacije “Prijedorsko ljeto 2024”, održan je završni koncert godine SKUD-a “Dr Mladen Stojanović”.

Kroz igru i pjesmu, predstavilo se preko 300 članova ovog društva. Mladi su svjesni važnosti čuvanja tradicije.

“Za mene veliki značaj ima igra, ples i upoznavanje novih ljudi, a na prvom mjestu mi je očuvanje tradicije kroz folklor”, rekla je Katarina Tadić, član SKUD-a.

Srpsko kulturno-umjetničko društvo “Dr Mladen Stojanović” tradicionalno organizuje završni koncert, na kojem pokažu šta su radili u proteklom periodu.

Naredne godine navršava se 140 godina rada i postojanja prijedorskog SKUD-a, što ih čini najstarijim društvom ovog tipa u BiH.

”Ovo je završni koncert kada svi naši polaznici pokažu šta su naučili za ovo mjeseci, od septembra do juna, a to je ono najbolje što smo iz njih izvukli i što imate priliku da vidite. Predstavilo se blizu 300 učesnika, od najmlađih do najstarijih. Završni koncert je, baš kao i godišnji, kruna naših aktivnosti, da se vidi šta su koreografi, vođe grupa i vođe pjevačkih grupa radili u protekloj godini”, rekla je Mara Ećim, predsjednica SKUD-a “Dr Mladen Stojanović”.

U okviru “Prijedorskog ljeta 2024” Tamburaški orkestar Srpskog kulturno-umjetničkog društva “Dr Mladen Stojanović” večeras će održati koncert u Muzeju Kozare, sa početkom u 19.30 časova.

kozarski.com