mira-lokomotiva-izvjestaj (5)Rukometašice „Mire“, kao što su i najavljivale, pobjedom u pretposljednjem 21.kolu Premijer lige BiH su se oprostile od sovojih vjernih navijača i, izvjesno je da će prvenstvo u kojem su branile šampionsku titulu osvojenu prošle godine, okončati u „zlatnoj sredini“, a do sada su osvojile 22 boda.

Prijedorčanke su protiv oslabljene „Lokomotive“, koja je igrala bez igračica koje su otputovale sa reprezentacijom Mostara u Kragujevac, bile ubjedljive i slavile sa 35:22(16:9).

Od samog početka dominirale su, zahvaljujući odličnoj na golu Eni Briševac, a u prvom dijelu imale su najveću prednost (14:6) u 22.minutu.

Po onoj narodnoj „gdje ja stadoh ti produži“ u nastavku među stativama je bila sigurna mlada Marija Gligorević, tako da su izabranice trenera Ljubice Ivetić, koje su što se bližio kraj sezone bile sve bolje, imale priliku da dobrim kontrama i polukontrama „razbiju“ rivala. Posebno su se istakle Dragana Dojčinović i Duška Tintor.

Domaće su u 58.minutu imale najveće vođstvo od 34:20.

U protivničkom sastavu treba pohvaliti najefikasniju igračicu susreta, „raspucanu“ 18-godišnju Edinu Demić.

mira-lokomotiva-izvjestaj (1)Mira-Lokomotiva 35:22(16:9)

Prijedor
Dvorana „Mladost“
Gledalaca: 100
Sudije: Vejsil Beširević (Bihać) i Emir Dautović (Cazin)
Sedmerci: Mira 5(5), Lokomotiva 11(10)
Isključenja: Mira 10 minuta, Lokomotiva –

MIRA:
E.Briševac-13 odbrana, J.Briševac 1, Karačić 2, Kunovac 5, Damjanović 1, Suvajac, Tintor 8, Kararić, Grahovac, Dojčinović 6, D.Mutić 2, Lukač 6, Sladaković, J.Mutić 2, Došen 2, Gligorević-8 odbrana
Trener: Ljubica Ivetić

LOKOMOTIVA:
D.Lerić, Serdarević 3, Tiro, Halebić 3, Mušinović 1, Zečić, Obad, Puce, Demić 15, Demirović, A.Lerić
Trener: Omer Omerović

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

mira-lokomotiva-izvjestaj (2) mira-lokomotiva-izvjestaj (3) mira-lokomotiva-izvjestaj (4)