zoran bujic-trener rudar prijedoraKrajiški derbi između Rudar-Prijedora i novogradske Slobode u okviru 21. kola Prve lige Republike Srpske, sa ne previše ponuđenog u ljepoti ove igre, pripao je zasluženo „rudarima sa Sane“ rezultatom 1:0. Pobjedonosni gol postigao je Vedran Kantar, koji je tako nastavio svoju sjajnu seriju u borbama za bodove, jer je u posljednja tri meča, kada su ostvarene sve tri pobjede, postigao sva četiri pogotka.

-Imali smo u sedam dana tri teške utakmice, a nije bilo lako pobijediti sva tri puta. Presudila je naša želja da osvojimo nova ti boda, znali smo da će nam trebati mnogo strpljenja do gola vrijednog trijumfa. Čekali smo i dočekali taj trenutak a drago mi je da sam baš ja bio strijelac – naglasio je Kantar, najbolji akter meča.

Treba istaći da je i golman Dalibor Kozić u samom finišu susreta komšija, odlično reagovao, zaustavivši iz blizine jednu upućenu loptu u gužvi jednog svog saigrača, a ujedno i „zapušio usta“ svojim kritičarima, jer je pravi oslonac tima. Ako zeleno-crne treba nešto da brine onda je to nedovoljna realizacija i da od Mirze Džafića nikako da nađu napadača koji će davati golove u kontinuitetu.

-Zaista čestitam momcima, jer bili su na teškim iskušenjima, posebno u srijedu u revanš-utakmici polufinala Kupa Republike Srpske, protiv premijerligaša BiH bijeljinskog Radnika, kada su odigrali bez greške i „ostavili srce na terenu“. Očekivao sam da će Sloboda, u kojoj sam proveo osam godina, igrati ovako, poznajem njihov mentalitet i želju za dokazivanjem u našim međusobnim susretima. Najvažnije je da su se naši neki „kiksevi“ vratili ovoga puta u toj minimalnoj pobjedi i sada ćemo imati sedam dana da se igrači malo oporave da bi spremno dočekali neugodno gostovanje mrkonjićkoj Slobodi – rekao je šef stručnog štaba Zoran Bujić.

Radosna su, poput najvjernijih simpatizera „Alkohol bojsa“, koji su od prvog do posljednjeg minuta bodrili svoj tim, bila lica sportskog direktora Ognjena Hrnjaka i sekretara Zijada Čanića, ali i ostalih ljudi koji su trenutno uz klub.

-Naporni treninzi i rad tokom priprema daju rezultate. Veliki je uspjeh plasman u finalče Kupa RS, eliminacijom branioca trofeja Radnika, a i dalje smo uz rame lideru trebinjskom Leotaru i kako stvari stoje „foto-finiš“ odlučivaće ko će u Premijer ligu BiH. Uvjeren sam da će ekipa dati maksimum u oba takmičenja, a tu smo da joj pružimo podršku na najbolji način – istakao je predsjednik Rudar-Prijedora Goran Bojić.

Tekst i foto arhiva – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com