Investiciono-razvojna banka Republike Srpske novi je generalni sponzor Kuglaškog kluba “Rudar” Prijedor i podržavaće ovaj kolektiv tokom sezone 2023/2024. u kojoj će se klub prvi put u svojoj istoriji takmičiti u evropskom rangu.

Predsjednik Upravnog odbora kluba Goran Predojević rekao je da su igrači i uprava kluba zahvalni za podršku i da će se truditi da opravdaju ukazano povjerenje, kao što su zahvalni i svim dosadašnjim sponzorima koji su uz klub cijeli niz godina, naročito Rudnicima željezne rude “LJubija” i “Arseloru Mital Prijedor”.

“Naročito smo zahvalni Gradskoj upravi i gradonačelniku Prijedora što su podržali našu želju da napravimo iskorak u novoj sezoni i stali uz nas u namjeri da dodatno ojačamo ekipu, što spremnije dočekamo sezonu i ostvarimo što bolji plasman u Evropi i još bolji plasman u Premijer ligi BiH nego u prethodnoj”, rekao je Predojević novinarima u Prijedoru.

Prvi evropski nastup prijedorski klub imaće 2. oktobra u Slavonskom Brodu.

Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor prisustvovao je prvoj utakmici u novoj sezoni Premijer lige BiH na domaćem terenu u kojoj su Prijedorčanima gosti Kuglaški klub “Zrinjski” LJubače.

Prvi tim čine Mirza Dedić, Siniša Knežević, Aleksa Mandić, Đorđe Paštar, Dražen Rujević, Dino Sikirić, Zoran Stijepić, Marko i Miodrag Trklja, Zoran Crnomarković i Mladen DŽajić, te kapiten Siniša Miljatović i trener Nedeljko Drinčić.

Kuglaški sport u Prijedoru bio je ugašen od 2005. godine kada je privatizacijom hotela “Prijedor” srušena jedina kuglana u ovom gradu koja se nalazila u tom hotelu.

Klub je ponovo konstituisan 2014. godine i igrao je i trenirao u Banjaluci i Gradišci do 2019. kada je počela sa radom nova kuglana na Urijama, u sportskoj dvorani u izgradnji.

Do sezone 2021/22. prijedorski “Rudari” igrali su Prvoj ligi Republike Srpske, a prošlu sezonu u Premijer ligi BiH zauzevši 4. mjesto.

Plasirali su se u finale Kupa Republike Srpske i finale Kupa BiH, kao i u NBC kup – najbrojnije takmičenje evropskog nivoa.

SRNA