Omarska: BSK 1:0

Kopanja ‘9
Sudija: Miroslav Bjelica (Trnovo)
Gledalaca:900
Žuti kartoni: Sajak, Panić, Jovičić (Omarska) Radović, Runić (BSK)

Omarska
Vujičić 7, Stojnić 7, Sajak 7, Jovičić 7, Lajić 7, Kovačević 7, Vračar 6,5 (Mikić -), Nišić Đ. 7, Kopanja 7,5, Panić 6,5 (Marin -), Jaćimović 7 (Zdjelar -)
Trener: Zlatko Jelisavac

BSK
Modić 6, Moconja 6, Radulović 6 (Petrović -), Jagodić 6, Đorđević 6, Perović 6 (Pušić -), Savanović 6, Stojičić 6, Radović 6, Kujundžić 6 (Erić 7), Runić 6
Trener: Puzigaća Bojan

Omarska je u petom prvenstvenom kolu zabilježila prvu pobjedu. Savladan je BSK minimalnim rezultatom 1-0. Veoma teško izvojevana pobjeda, u vidljivom grču. Omarska je propustila mnogo prilika da ranije odluči utakmicu, pa je do kraja strijepila za tri boda.

Počelo je odlično za domaće. Već u 9.minutu Panić sjajno prolazi po desnoj strani i potom idealno na drugoj stativi pronalazi Kopanju, koji trese mrežu gostiju. Niko nije mogao ni pomisliti da će to biti jedini gol na utakmici. Gosti su brzo uzvratili. U petnaestom minutu opasno je zaprijetio Perović, koji je šutirao iz voleja, ali je bio zamalo neprecizan. U 39. minutu Kopanja je dobro šutirao sa desetak metara, ali tik pored desne stative gola BSK-a, samo minut kasnije Vračar je sam pred golmanom gostiju, ali je bio neodlučan, slabo šutirao i Modić je odbranio njegov pokušaj. Tako se na poluvrijeme otišlo sa minimalnom prednošću Omarske.

U drugom poluvremenu BSK je imao inicijativu, a Omarska se organizovano branila. Najburnije je bilo u 68. minutu. Gosti su izveli veoma dobru akciju, ali su uputili slab završni udarac i Stojnić izbija loptu u korner. Nakon tog kornera stvorila se velika gužva, lopta se šetala pred gol linijom, ali je niko nije uspio ubaciti u mrežu Omarske.

Imao je u samom finišu Jaćimović dvije odlične prilike da riješi sve dileme, ali je prvi put mlako šutirao i Modić je lako zaustavio njegov udarac, a drugi put je odlično šutirao, ali je lopta zamalo fijuknula pored desne stative.

Nakon toga ušlo se u nervozni završetak utakmice, BSK je stihijski napadao, uglavnom dugim loptama. Utakmica je produžena čak 8 minuta, ali BSK nije uspio doći do izjednačenja i pretrpio je prvi poraz u sezoni.

Omarskoj mnogo znači ova pobjeda, jer bi poraz bio ravan katastrofi. Ovako Omarska sada dosta mirnije putuje na gostovanje kad ekipe Famosa, a BSK u sledećem kolu dočekuje ekipu Sutjeske.

FK Omarska