brdo-gomionica (2)OFK Brdo je lako došlo do nove pobjede u prvenstvu Regionalne lige Republike Srpske-grupa Zapad, savladavši Potkozarje sa ubjedljivih 7:0, a podatak da je u redovima rivala najistaknutiji pojedinac bio iskusni golman, kapiten Aleksandar Stojanović, dovoljno govori o odnosu snaga na terenu stadiona „Vedro polje“ u Hambarinama.

Već u 5. minuti Besim Ibričić je sve sam uradio i golom najavio trijumf domaćih. Iako su izabranici trenera Mirze Alkića nastupili bez, zbog kartona kažnjenih, ofanzivnih igrača Asmira Brkića i Damira Gredelja, nije im nedostajalo agresivnosti, posebno što je naprijed krenuo Bojan Đurkić. U 11. minuti lijepo je gađao donji desni ugao Stojanovića, koji je odlično reagovao, a dva minuta kasnije lijepo sa desne strane uposlio Ibričića da udvostruči prednost „brđana“.

U 27. minuti Đurkić je tukao iskosa sa desne trane, Stojanović odbio loptu, a Rajko Pekija se našao na pravom mjestu da povisi vođstvo na 3:0 i to je bio rezultat sa kojim se otišlo na odmor.

Međutim, to ne znači da nije moglo biti još golova do kraja ovog dijela susreta. Samo dvije minute kasnije opet Stojanović nije dozvolio raspoloženom Đurkiću da ga savlada, kao ni u 36. minuti, a ovoga puta odbijenu loptu Pekija šalje visoko preko prečke. Bio je i u 39. minuti Đurkić na sceni, proigrao je Ibričića, koji tuče kraj stative. Tek pred sam kraj prvog poluvremena, ekipa iz Aleksandrovca, koja je došla sa samo 12 igrača, ali ni taj rezervni nije ulazio, prvi put je zaprijetila. Nikola Ćuk našao se „oči u oči“ pred kapitenom OFK Brda Denisom Kardumovićem, koji je sjajno reagovao.

U nastavku živosti je unio i Edvin Pađan. U 49. minuti, nakon centaršuta Pekije sa desne strane, na „prvoj“ stativi „iz prve“ po zemlji šalje loptu u mrežu protivnika. U 55. minuti Stojanović zaustavlja udarac Ibričića, ali ne i četiri minute kasnije Harisa Harambašića, koji je izašao sam pred njega i tada je već bilo 5:0.

Nije u 75. minuti bez razloga iskusni Ibričić tražio loptu od Bojana Sredića, koji je bio u naletu po lijevoj strani, primio je kada je ušao ušesnaesterac i ostvario svoj treći gol za 6:0.

Pet minuta kasnije slobodan udarac u visini protivničkog šesnaesterca sa desne strane izveo je pokretljivi Armin Mešić, a na povratnu loptu reagovao Pekija i glavom postavio konačnih 7:0.

Bilo bi nepravedno ne pomenuti i nekoliko pokušaja Aleksandrovačana, koji su izaigrali otvorenije u nastavku meča, ali Kardumović je uvijek bio na visini zadatka ulijevajući tako sigurnost svojimn saigračima.

Zato i ne čudi što je OFK Brdo ovog proljeća u osam prvenstvenih utakmioca primilo samo dva gola.

OFK Brdo-Potkozarje(Aleksandrovac) 7:0(3:0)

Hambarine
Stadion „Vedro polje“
Gledalaca. 50
Sudija: Slaviša Jovanić (Prnjavor) 8
Strijelci: Ibričić u 5., 13. i 75., Pekija u 27. i 80., Pađan u 49. i Harambašić u 59. minuti
Žuti karton: Ćuk (Potkozarje)

OFK BRDO:
Kardumović 7,5, Dubica 7, Kurtović 7, Ibričić 7, Čaušević 7 (od 61. Karupović -), Mijić 7 (od 46. Pađan 7,5), Mešić 7,5, Harambašić 7,5 (od 61. Sredić -), Pekija 8, Ibričić 8,5, Đurkić 8
Trener: Mirza Alkić

POTKOZARJE:
Stojanović 6, Cvešić 5, Terzija 5,5, Metlar 5, Mitrović5,5, Rajeta 5,5, Grbić 5, Popović 5, Ćuk 5,5, Tomašević 5, Ilić 5
Trener: Slobodan Vuković

Igrač utakmice: Besim Ibričić (OFK Brdo)

Tekst i foto arhiva – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com