rtvpd-sunce-zastiti meJavnoj ustanovi Centru “Sunce”, u petak su u posjetu došli učenici i radnici banjalučkog Centra “Zaštiti me”. S obzirom da rade sa istom populacijom djece i da ih dosta toga veže, predstavnici oba centra su zaključili da će ovakva druženja ubuduće biti češća.

Za jedanaest osnovaca Centra “Zaštiti me”, doživljaj nije bila samo posjeta Prijedoru, već i način na koji su putovali, jer su po prvi put imali priliku da se voze željeznicom.

Svjetlana Ljevar Lučić, defektolog u Centru “Zaštiti me”, iskoristila je priliku da se zahvali kolektivu Željeznica Srpske, koji im je izišao u susret:

– Zaista su bili vrlo ljubazni i uljepšali nam ovaj put. Što se tiče Centra “Sunce”, Centar “Zaštiti me” je sličan. Ovo nije prvi put da smo u Prijedoru, međutim, mislimo da bi ta saradnja trebalo da bude još intenzivnija – rekla je Ljevar Lučić.

Centar “Zaštiti me” pohađa 175, a “Sunce” 115 učenika. Direktorica prijedorskog centra, Slađana Radaković, izrazila je zadovoljstvo posjetom đaka i kolega iz Banjaluke. Gosti i domaćini su razmijenili poklone i složili se da do sledećeg druženja neće proći mnogo vremena.

RTV Prijedor