Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor izjavio je danas da je Gradska uprava “Kozarski vjesnik” ove godine podržala sa 400.000 KM i da je lani, uz određena dodatna sredstva, iznosila više od pola miliona KM.

Javor je na sjednici Skupštine grada odgovarajući na pitanje odbornika o stanju u lokalnom javnom mediju u kojem su radnici za danas najavili štrajk upozorenja, ocijenio da je podrška Gradske uprave “Kozarskom vjesniku” ogromna.

On je naveo da se tim novcem mogu pokriti bruto plate za devet mjeseci, da je više puta razgovarao sa menadžmentom i pojedinim radnicima i da je stanje teško jer “kolektiv nije zdrav i ima više struja iz ranijeg perioda”.

“Usmjerite se na svoj rad, ne dižite tenzije, pustite menadžment da radi”, rekao je Javor.

On je najavio da će se 12. juna sastati sa radnicima i naglasio da radnici nisu krivi za loše finansijsko stanje, ali da je potrebno više podrške radnika menadžmentu, kao i da treba izabrati dobro rukovodstvo.

“Kada smo sjedili s rukovodstvom, i sadašnjim i prošlim, ključ svega jeste plan koji nismo dobili, iako smo tražili”, dodao je Javor.

Radnici “Kozarskog vjesnika” su za podne najavili štrajk upozorenja zbog teške situacije u ovoj medijskoj kući, neuplaćenih doprinosa, rješenja o blokadi računa.

SRNA