“Slavimo prijedorske porodice” naziv je kampanje koju Centar za socijalni rad u Prijedoru sprovodi nizom aktivnosti i u saradnji sa različitim subjektima i resursima u lokalnoj zajednici, saopšteno je danas iz ove ustanove.

U saopštenju se navodi da će do 9. juna sve projekcije u Kinu “Kozara” biti besplatne za porodice, da će stručni radnici Centra za socijalni rad radionice i predavanja održati u školama i vrtićima, udruženjima i mjesnim zajednicama, da se druženja organizuju u kafićima, na planini i u institucijama, a završnica je najavljena za petak, 9. juna, u podne u Pozorištu Prijedor.

Namjera kampanje je da se utiče na kohezivnost i otpornost porodičnih sistema s obzirom na svakodnevne uvide u poteškoće porodičnog funkcionisanja i adaptacije na nove izazove koje savremeni društveni, ekonomski i politički procesi nameću.

“Sve je više porodica koje imaju potrebu posredovanja institucija s ciljem obezbjeđenja različitih funkcija porodice, pa je i intencija različitih sistema da kroz različite preventivne programe djeluju s ciljem poboljšanja takvog stanja u društvu”, navodi se u saopštenju.

SRNA
Foto – ilustracija