Mladi frizer i berberin Milan Aljetić (20) iz Prijedora odlučio je da nastavi porodičnu tradiciju i posveti se zanatu za koji se školovao i o kojem je maštao od malih nogu. Zanat je “pekao” u salonu svoje majke Nene, koji u ovom gradu postoji 30 godina.

Kao neko ko je praktično odrastao u salonu, bavljenje ovim poslom bilo je i za očekivati.

-Školujući se za frizera stekao sam nova znanja. Redovnim dolaskom na praksu sve sam više napredovao – kaže Milan.

Nakon završetka srednje frizerske škole, imao je Milan druge planove, u kojima se nije pronašao. I to je, kako kaže, bio znak. Edukaciju za muškog frizera završio je u Muškom frizerskom salu “Goran” u Banjaluci. I od tada počinje njegov profesionalni rad.

Tako je Nena dobila saradnika, ali i nekoga ko će nastaviti porodični posao.

-Do skoro salon je nosio naziv “Nena”, a sada “Milan i Nena”. Proširili smo i naše usluge, osim za dame, pružamo usluge i za muškarce. Trudim se da budem što bolji u ovom poslu i da su mi mušterije zadovoljne. Tu nije kraj, želim da napredujem i da se usavršavam – kaže Milan.

Činjenica da su u ovom poslu zastupljene dvije generacije, pomaže tom da se nađe balans između iskustva i prilagođavanja novijim trendovima.

Fejd muške frizure i stilizovanje brada su trenutno apsolutni modni hit u svijetu. I Milan se u tome odlično snalazi.

-Iako je, vjerujem, najmlađi muški frizer u našem gradu, već je stekao prve mušterije. Ja sam tu da mu pomognem i uskočim kada treba, kao i on meni. Srećna sam što je tu i što smo zajedno u ovom poslu – ne krije ponos majka Nena.

Najvažnije je voljeti ono što radiš i poštovati mušterije, a poštovanje ćeš zaslužiti ako ovaj posao radiš kako treba, poručuju Nena i Milan.

kozarski.com