Sve je spremno za početak 62. Međunarodne ulične trke “Prijedor 2023” koja će danas biti održana na ulicama grada Prijedora, saopšteno je danas na tradicionalnom prijemu koje je gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor organizovao uoči ove sportske manifestacije.

Gradonačelnik je gostima poželio dobrodošlicu i zahvalio svima koji su došli da uveličaju ovaj sportski događaj.

“Vrijeme nam često nije saveznik, ali to neće omesti istinske ljubitelje sporta da poslijepodne budu na ulicama našeg grada i bodre sve one koji uzmu učešća u ovoj manifestaciji”, rekao je Javor.

On je dodao da su se organizatori trudili da obuhvate sve kategorije.

“Jako nam je bitno da imamo dosta dječice i da su uključene škole, ali nam je bitno da su tu i profesionalci jer oni daju najveću draž jednom ovakvom sportskom događaju”, rekao je Javor u svom obraćanju.

On je dodao da se organizator potrudio da trke budu na višem nivou nego prethodne i to će činiti i ubuduće kao i da je uložen poseban napor da se nastavi kontinuitet ove ulične trke u Prijedoru.

Na današnjem prijemu je bio i promoter trke LJubiša Đokić, inače pobjednik prve ulične trke u Prijedoru.

“Ova manifestacija je jedna od poznatijih ne samo u BiH nego u Srbiji i čestitam na tome, a vjerujem da kiša neće uticati ni na njen kvalitet.Te 1994.godine su ovdje trčali najbolji atletičari i poslije te pobjede ovdje sam dolazio nekoliko puta kao trener i dovodio svoje pulene iz Užica i Kosjerića. Kada vidim kakvi trkači i dalje dolaze ovdje vjerujem da trka ima svoju budućnost”, rekao je Đokić.

Pored promotera na prijemu su danas bile i decegacije iz bratskog grada Bovca, inače redovni učesnici trke u Prijedoru te delegacija kenijskih i ruskih atletičara i legendarni sportski komentator i voditelj trke Radoslav Simić koji današnje trke seniora najavljuje kao najjače do sada.

Trke koje se održavaju pod motom “Prijedor u srcu” počinju u 15,00 časova, a start trka seniorki je od 18,05 odnosno seniora od 18,20 časova.

Organizator Međunarodnih uličnih trka u Prijedoru je Društvo pedagoga fizičke kulture grada, a pokrovitelji Grad Prijedor i Ministarstvo za porodicu, omladinu i sport Republike Srpske.

prijedorgrad.org