Košarkaši Prijedor Spartaka novi su šampioni Republike Srpske nakon što su u četvrtom susretu plej-ofa savladali Rogaticu 82:66 i ukupnim rezultatom 3:1 u seriji došli do trofeja.

Finale je bila tvrda utakmica a presudila je činjenica da je Prijedor imao više igrača u rotaciji te da je domaći tim od 13.minuta ostao bez plejmejkera Nenada Cvjetkovića. U borbi za loptu pod košem gostiju ostao da leži. Nakon ukazane pomoći konstatovana je povreda skočnog zgloba lijeve noge i to je bio kraj njegove igre.

Izlaskom iz igre pleja Cvjetkovića ekipa Rogatice nije bila ona što je bila na početku utakmice kada je vodila sa rezultatom 7:0, 9:2, 12:4, 19:10, 22:16 itd. To voćstvo se počelo topiti iz minute u minutu i treća četvrtina je okončana sa 53:59 za goste. Ni četvrta nije bila bolja, pa je utakmica završena zasluženom pobjedom gostiju, ali su domaći igrači ipak dobili ovacije svojih vjernih navijača. Izgubili su od bolje ekipe i ne moraju žaliti.

-Igrali smo koliko smo mogli i pružili dostojan otpor boljoj ekipi koja nas je tokom prvenstva i plej-ofa pet puta pobijedila, a mi njih jednom, reče kapiten Rogatiččana Nemanja Okiljević uz čestitke Prijedorčanima i želju da nastave dobro igrati i u šampionatu BiH.

Okiljević, kao kapiten, zahvalio se i svojim saigračima na dostojnom prezentovanju kluba i opštine u ovom za rogatičke prilike i uslove elitnom takmičenju. Zahvalio se i vjernim navijačima koji su ih pratili godinma, pogotovo u tek minulom prvenstvu u kome su dogurali do vicešampiona lige i razigravanja.

Naj utakmici, koja je počela nakon minut ćutanja kojom je odata pošta stradalim u Beogradu, u ekipi Rogatice najbolji pojedinac ne samo svoje ekipe nego i cijelog susreta bio je kapiten Nemanja Okiljević sa velikih 27 poena. Donekle ga je pratio Dejan Ivković sa 14 poena. Devet poena postigao je Miroslav Milidrag, po šest Luka Radmilović i Aleksandar Mrkajić i četiri Nikola Pilindavić.

Kod Prijedorčana najefikasniji je bio Bojan Lulić sa 22 poena. Pratio ga je Nemanja Stanković sa 19 i Kolja Vučini sa 16 poena, a u listu strijelaca upisali su se i svi ostali košarkaši sa spiska trenera Danila Palalića i to je, priznaju Rogatičani, u krajnjem i odlučilo ovu zanimljivu, ali za oko tvrdu utakmicu.

Glas Srpske