kamp djecijih osmijeha-kraj (1)Na Kozari je danas završen “Kamp dječijih osmijeha”, koji je u proteklih pet dana okupio stotinu učenika iz pet prijedorskih osnovnih škola, njihove učitelje, te brojne volontere i voditelje radionica.

Osmi kamp je završen “Otvorenim danom”, kojem su prisustvovali i roditelji učenika. Đaci osnovnih škola “Desanka Maksimović” iz Prijedora, “Vuk Karadžić” iz Omarske, “Petar Petrović NJegoš” iz Busnova, “Mladen Stojanović” iz LJubije i škole iz Kozarca izveli su prigodan program tokom kojeg su pokazali šta su naučili prethodnih dana na Kozari.

Djeca su tokom petodnevnog boravka na Kozari imala školu u prirodi, po programu resornog ministarstva, a u popodnevnim časovima radionice sa sportskim i kreativnim aktivnostima.

Interaktivno učenje, rad s djecom u prirodi, neki su od bitnih segmenata ovog projekta, koji sa 29.000 KM finansira kompanija “Arselor Mital” Prijedor.

kamp djecijih osmijeha-kraj (4)Predsjednik ove fondacije Predrag Šorga smatra da posebnu vrijednost projektu daju kolege iz inostranih poslovnica ove kompanije, koje dio svog godišnjeg odmora provode volontirajući u Kampu dječijih osmijeha.

“Volonteri su došli iz deset zemalja, većini je to i prvi dolazak u BiH, aktivno su učestvovali u različitim aktivnostima s djecom, a imali su priliku da razgovaraju i sa gradonačelnikom Markom Pavićem”, rekao je Šorga.

Na strane volontere utisak su ostavile i prirodne ljepote Kozare, što je značajno za promociju turističkih potencijala ovog kraja.

Prijedorsko udruženje građana “DON” po četvrti put bilo je partner u ovom projektu.

Tekst i foto – SRNA
Foto – Kamp dječijih osmijeha
kamp djecijih osmijeha-kraj (2) kamp djecijih osmijeha-kraj (3) kamp djecijih osmijeha-kraj (5)