Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor danas je u Gomjenici obišao radove na asfaltiranju jednog od četiri putna pravca koliko će ih ukupno dobiti novi asfalt u ovom naselju.

“Ovdje smo u ulici Ljubana Crnobrnje gdje su počeli radovi na asfaltiranju putnih pravaca na širem području našeg grada. Potpisali smo drugi pojedinačni ugovor sa preduzećem Prijedorputevi u vrijednosti oko 2.060.000 KM”, izjavio je Javor.

On je naglasio da će ovim ugovorom biti obuhvaćeno preko deset mjesnih zajednica odnosno 27 putnih pravaca na širem području grada.

“Radove počinjemo sa početkom građevinske sezone i radićemo tokom čitave godine, a ovo je samo dio poslova koje ćemo uraditi i jedan od ugovora koji će biti potpisani jer nam je veoma bitno da imamo dobru infrastrukturu”, istakao je Javor.

On je dodao da su predviđeni radovi na izgradnji kanalizacione mreže u naselju Celpak-Krajina, prva faza izgradnje te mreže u Omarskoj, a biće proveden i tender za koji su obezbijeđena sredstva i sva papirologija za Veliko Palančište, Glavica i Stari Voćnjak gdje mještani godinama imaju problema sa vodosnabdijevanjem.

“Jako je bitno da naša lokalna zajednice ima odličnu saradnju sa republičkim nivoom vlasti i zahvaljujući njima obezbijeđena su sredstva za sve ove infrastrukturne radove”, istakao je Javor.

Načelnik Odjeljenja za saobraćaj, komunalne poslove i zaštitu životne sredine i imovinsko-stambene poslove Dragoslav Kabić izjavio je novinarima da je riječ o asfaltiranju i na periferiji i u samom centru grada.

“Riječ je i o novom asfaltu uglavnom na periferiji, a u samom gradu će biti vršena rekonstrukcija postojećih ulica i uskoro kreću radovi u Ulici Ilije Bursaća i Druge krajiške brigade”, rekao je Kabić.

Direktor preduzeća ” Prijedorputevi” Radenko Crnogorac istakao je da je planirano postavljanje asfalta u dužini od 14 kilometara i da će ukoliko ih vrijeme posluži ovaj pojedinačni ugovor završiti u narednih dvadesetak dana.

Mještanin Nikola Torbica je istakao da su bili strpljivi i da su sačekali da dođu na red za asfaltiranje.

“Ovdje ima oko 55 domaćinstava i imamo dosta djece i mladih parova tako da je svaki metar asfalta dobrodošao”, rekao je Torbica.

U ranijem periodu završeno je asfaltiranje po provm pojedinačnom ugovoru, čija je vrijednost radova oko 1.250.000 KM, gdje je asfaltiran 31 putni pravac u dužini oko 7500 m.

Vlada Republike Srpske je dodjelila Gradu Prijedoru sredstva za asfaltiranje puteva i ulica u iznosu 4.843.000,00 KM

prijedorgrad.org