Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, dana 21.03.2023. godine, podnijeli su izvještaj protiv lica A.V. iz Kozarske Dubice, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Prevara“ u sticaju sa krivičnim djelima „Prevara u privrednom poslovanju“ i „Zloupotreba položaja odgovornog lica“.

Osumnjičeni se tereti da je kao vlasnik i odgovorno lice društva ograničene odgovornosti iz Ljubljane, Republika Slovenija, u namjeri pribavljanja protivpravne imovinske koristi za sebe i navedeno društvo, lažnim prikazivanjem činjenica da će uz avansnu uplatu u iznosu od 28.359,54 KM po izdatom predračunu svog društva, društvu ograničene odgovornosti iz Foče do dana 06.08.2028. godine isporučiti „pneumatski stucer OMEC TA 185“ i četiri mašine „MEC LEGNO-ISELI“, dovodeći u zabludu zakonskog zastupnika društva ograničene odgovornosti iz Foče B. I., da na štetu pomenutog društva izvrši avansnu uplatu u iznosu od 28.359,54 KM, nakon čega nije izvršio isporuku navedene robe niti povrat uplaćenog avansa.

Osim toga, zakonskog zastupnika B.I. je držao u zabludi da će robu isporučiti i da je došlo do tehničkih problema na graničnom prelazu.

Osumnjičeni je ovakvim postupanjem sebi i privrednom društvu iz Ljubljane pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 28.359,54 KM, za koji iznos je i oštetio privredno društvo iz Foče.

PU Prijedor
Foto – ilustracija