Policija iz Prijedora radi na utvrđivanju odgovornosti glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice u prijedorskom naselju Kozarac Amira Mahića koji je Svetom Savi pripisao fašizam, a Srpskoj pravoslavnoj crkvi (SPC) sektaštvo, potvrđeno je “Nezavisnim novinama”.

Prijedor: Imam Amir Mahić pripisao Svetom Savi fašizam, a Srpskoj pravoslavnoj crkvi sektaštvo

“Policijski službenici Policijske uprave Prijedor su, po saznanju o postojanju video snimka u kojem vjerski službenik iz Kozarca širi govor mržnje i iznosi niz uvreda na račun Srpske pravoslavne crkve, obavjestili Okružno javno tužilaštvo Prijedor i u skladu s tim preduzimaju se mjere i radnje cilju dokumentovanja navedenog”, rečeno je iz Policijske uprave Prijedor.

Gradonačelnik Javor: Skandalozna izjava imama iz Kozarca narušava sve ono što je godinama građeno u Prijedoru – FOTO/VIDEO

Mahić je, podsjetimo, tokom vjerske službe u Kozarcu, rekao da je Sveti Sava bio “veoma kontroverzna ličnost”, da je to “jedan od činovnika SPC” i da je “laž da je prosvetitelj”.

“Šta je s druge strane, iz ugla pravoslavaca iz drugih dijelova svijeta, taj čovjek? To je čovjek na čijem učenju i ideologiji je začeta jedna sekta, koju mi ovdje dobro poznajemo. To je srpska pravoslavna sekta”, rekao je glavni imam iz Kozarca vjernicima na Savindan, 27. januara.

Kabić: Osuditi skandaloznu izjavu imama i istražiti zašto neko širi vjersku mržnju – FOTO/VIDEO

nezavisne.com