Film “Oluja”, reditelja Miloša Radunovića, koji prati priču o ljudima protjeranim iz Krajine 1995. godine i o stradanju srpskog naroda u Hrvatskoj, u kinu “Kozara” u Prijedoru počinje se prikazivati u četvrtak, 2. februrar, najavljeno je iz Centra za prikazivanje filmova Prijedor.

Vršilac dužnosti direktora ove javne ustanove Safira Karahodžić rekla je Srni da za film vlada veliko interesovanje i da se već uveliko primaju rezervacije.

“Na repertoaru je od 2. do 8. februara od 21.00 čas, a imamo mogućnost i da produžimo njegovo prikazivanje, bude li i nakon sedam dana još zainteresovane publike”, najavila je Karahodžićeva.

Ona je podsjetila da je nakon beogradske premijere, koja je bila 17. januara, kada je počeo i bioskopski život ovog filma, bilo najavljeno da će i u Prijedoru i u Banjaluci film početi da se prikazuje od 26. januara.

“To se nije desilo, distributer nas je obavijestio da se početak pomjera za sedam dana i da će i u Banjaluci i kod nas redovno igrati od sutra, ali smo već od tada počeli dobijati pozive za rezervacije”, dodala je Karahodžićeva.

Cijena ulaznice je četiri KM, a rezervacije se primaju putem telefona 052 211 259 i putem društvenih mreža “Fejsbuk” i “Instagram”.

Na IMDb-u, najpopularnijem i najmjerodavnijem izvoru za informacije o filmovima, “Oluja” je trenutno ocijenjena s visokih 8,3.

SRNA