Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor namijenio je po tradiciji i ove godine zlatnik za prvorođenu bebu u novoj godini.

Ove godine, šest minuta iza ponoći Milija Topić rodila je djevojčicu koja je treće dijete u ovoj porodici i koju će nazvati Aleksija.

“Beba je rođena prirodnim putem, sve je prošlo u najboljem redu, a teška je 3600 grama je teška i 55 centimetara dugačka”, rekla je Topićeva.

Ona se zahvalila gradonačelniku na zlatniku rekavši da je to baš lijep gest dodajući da Aleksiju sa nestrpljenjem kući očekuju uskoro petogodišnjakinja Kalina i Aleksij koji ima dvije godine i tri mjeseca.

Zlatnik i iskrene čestitke za rođenje prve bebe u 2023.godinu u Prijedoru u ime gradonačelnika uručila je Danijela Dodoš, šef kabineta gradonačelnika.

“Ovim putem želim da poručim sve najljepše roditeljima, ali i bebi poželim sreću i da bude ponos svojih roditelja tokom života.Uručili smo zlatnik prvorođenoj bebi i ovo je treća godina kako to činimo na prvi dan u novoj godini kada nam prve i najljepše vijesti stižu upravo sa ovog odjela prijedorske bolnice”, izjavila je Dodoševa novinarima.

Ona je poželjela da se u ovoj zdravstvenoj ustanovi rađa što više djece.

“Svaki novi stanovnik našeg grada je naše bogatstvo”, dodala je Dodoševa.

Ona je dodala da grad Prijedor u okviru svog budžeta za pronatalitetnu politiku za prvorođeno dijete izdvaja 500 KM, za drugom 600 KM, a za treće i svako naredno rođeno dijete 700 KM.

Direktor Bolnice “Doktor Mlade Stojanović” Andrija Vuković se zahvalio gradinačelniku na lijepom gestu i praksi da nagrađuje orvu bebu u novoj godini.

On je dodao i da je prošle godine u Prijedoru rođeno ukupno 618 beba, a pretprošle 701 beba.

“Imamo 83 poroda manje u prošloj godini, ali raduje podatak da je juče rođena jedna beba, od ponoći dvije i da očekujemo da se do kraja današnjeg dana rode još dvije bebe”, rekao je Vukotić.

prijedorgrad.org