brdo-progres (1)OFK Brdo iz Hambarina drugi put zaredom u prvenstvu Regionalne lige Republike Srpske-grupa Zapad, poslije komšijskog derbija na „Poljani“ protiv ekipe FSA, ovoga puta u 18. kolu na svom „Vedrom polju“ takođe remiziralo u igri bez golova protiv Progresa iz Kneževa 0:0.

Nažalost, u centru pažnje bio je sudija iz Laktaša Božidar Marić, koji je, nakon susreta dugo ostao na terenu zbog nezadovoljstva domaćih suđenjem. Tokom cijele utakmice imao je, u najmanju ruku, „čudan“ kriterijum, bespotrebno je „sjeckao“ igru na obje strane, nije puštao „prednost“, a u 66. minuti mogao je „mirne duše“ da pokaže na „bijelu tačku“ u korist OFK Brdo poslije kontakta Dejana Đukanovića i Harisa Harambašića, međutim, nije to učinio.

Da je bio dosljedan, mogao je u finišu da dodijeli žuti karton golmanu domaćih Denisu Kardumoviću, kada je napustio svoj šesnaesterac i gotovo do centra trčao kod njega da protestvuje. Doduše, dao mu je javnu opomenu u posljednjim trenucima, zbog protesta zbog dosuđenog faula za goste koji je vidio samo on.

brdo-progres (2)Ipak, njegovo „čudno“ suđenje ničim ne umanjuje zasluženo osvojeni bod tima iz Kneževa, kojem je jak vjetar bio saveznik, a djelovali su organizovanije. Bez Besima Ibričića izabranici Mirze Alkića nisu imali ideja u igri, a tek u 20. minuti Asmir Brkić je uputio upotrebljiv centaršut sa desne strane, ali Rajko Pekija kasni, te lopta završava u rukama golmana Predraga Berića kraj prve stative.

Na suprotinoj strani, pet minuta kasnije, Oliver Marković je lijepo na desnoj strani u kaznenom prostoru „izbacio“ Miroslava Đukanovića, ali njegov šut po zemlji Kardumović brani.

U 34. minuti dobro je iz kornera sa desne strane ubacio Armin Mešić, jedan od istaknutijih u svom sastavu, ali Damir Gredelj glavom šalje loptu preko gola, da bi tri minuta kasnije viđena školska akcija. Kapiten Bojan Đurkić „povratnom“ loptom proigrava Brkića, ali ponovo, ovoga puta sa lijeve strane njegovu asistenciju ne koristi Pekija, pošto je Berić siguran.

U nastavku „brđani“ su nadmoćniji, a gosti koji su prošle sezone slavili u Hambarinama sa 3:1, prilike traže u kontrama. U 51. minuti Bojan Sredić iz povoljne pozicije šutira kraj gola i umalo da OFK Brdo ne bude kažnjeno osam minuta kasnije. Miljan Budić je kraj istrčalog Kardumovića tukao ka golu, ali je srećom Mešić bio na mjestu i izbacio loptu u korner. U 79. minuti izblokiran je Pekija, u 82. minuti iz slobodnog udarca u visini šesnaesterca Miodrag Jovanović je ciljao desni ugao Berića, lopta je pogodila stativu, nakon čega je odbrana gostiju „raščistila“ situaciju pred svojim golom.

OFK Brdo-Progres(Kneževo) 0:0

Hambarine
Stadion „Vedro polje“
Gledalaca: 100
Sudija: Božidar Marić (Laktaši) 5
Žuti kartoni: Brkić, Đurkić, Kardumović (OFK Brdo)

OFK BRDO:
Kardumović 7, Mešić 7, Harambašić 6, Ilinčić 7, Čaušević 6,5, Đurkić 6,5, Brkić 6,5 (od 65. Kurtović -), Gredelj 6 (od 62. Jovanović -), Pekija 6,5, Mijić 6,5, Sredić 6 (od 62. Pađan -)
Trener: Mirza Alkić

PROGRES:
Berić 7, M.Đuranović 7, Vuković 6,5, Marković 7, Prole 6,5, Mikanović 6, D.Đuranović 6,5, Aleksić 6,5, N.Budić 6,5, P.Budić 7, M.Budić 6,5
Trener: Slavko Verić

Igrač utakmice: Petko Budić (Progres)

Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
brdo-progres (3) brdo-progres (4) brdo-progres (5) brdo-progres (6) brdo-progres (7)