U prijedorskom “Vodovodu” nastavljaju sa realizacijom projekta „Crno vrelo“. Ovih dana na ovu vodovodnu mrežu priključuju mještane Omarske. U proteklom periodu na cjevovod „Crnog vrela“ priključeni su Krivaja, Jelićka, Gradina, Marićka i Niševići, čime je obuhvaćeno oko 1.800 domaćinstava.

Mještani Omarske kažu da godinama čekaju gradski vodovod i da će im, s obzirom na sve veće suše koje dolaze, novi vodovod donijeti sigurnost i manje briga kada je u pitanju vodosnabdijevanje.

U “Vodovodu” ističu da na novu vodovodnu mrežu priključuju samo ona domaćinstva koja su platila priključak.

Neka domaćinstva nisu iskoristila plaćanje u više rata pa će, ukoliko žele gradski vodovod u svom dvorištu, 900 maraka morati da plate odjednom.

“Zamolio bih ovom prilikom buduće potrošače da izmire svoje obaveze prema gradu, budući da su priklјučak vode u proteklom periodu mogli da plaćaju na rate. Ko nema priznanicu da je izmirio svoje obaveze, takve potrošače moramo preskočiti. Ne možemo ih spajati dok ne izmire svoje obaveze. Time i našem preduzeću stvaraju određene probleme, jer moramo preskakati kuće i dva-tri puta se vraćati na teren”, rekao je Dragan Stamenić, v.d. direktora “Vodovoda” Prijedor.

Nakon završetka radova u Omarskoj, na vodovodnu mrežu „Crnog vrela“ biće priključeni Bistrica, Srednja i Donja Lamovita, Petrov Gaj, Kamičani i Kevljani.

Sa prethodnih šest mjesnih zajednica, biće to ukupno oko tri hiljade potrošača i oko 320 kilometara vodovodne mreže.

kozarski.com