Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor je danas sa saradnicima obišao radove na izgradnji trotoara oko Osnovne škole “Petar Kočić” na Urijama i oko dječijeg vrtića.

U pitanju je trotoar u dužini od 563 metra i širine dva metra, a vrijednost projekta je 74.000 KM.

“Ovo je opšte poznat i dugogodišnji problem koji mještani Urija čekaju da se riješi više od decenije i mada su se do sada u više navrata obraćali prethodnoj Gradskoj upravi, nije bilo sluha za to”, izjavio je Javor novinarima.

On je dodao da s obzirom na podatak da ovu školsku ustanovu pohađa oko 1200 učenika frekvencija đaka je ovdje svakodnevno izuzetno velika.

“Bezbjednost djece nam je najvažnija i upravo iz tog razloga mi smo odredili da ovo bude jedan od prioriteta”, naglasio je Javor.

On je dodao da se projekat realizuje uz pomoć Vlade Republike Srpske i da se time još jednom pokazuje da je važna saradnja između republičke i lokalne vlasti.

“Kao rezultat te odlične saradnje je i ovaj projekat kao i mnogi projekti koje smo realizovali u toku ove godine, kao i mnogi koji će biti realizovani do kraja godine. U prethodnih nekoliko dana smo dobili određena sredstva Vlade Republike Srpske uz pomoć kojih ćemo uspjeti da realizujemo planirano, a neki od tih projekata su završetak sportske dvorane u Omarskoj za koju je obezbijeđeno 2 miliona KM, zatim početak izgradnje kanalizacione mreže u Omarskoj milion KM i sufinansiranje parohijskog doma. Pored toga, tu je izgradnja vodovodne mreže u Velikom Palančištu, Kavaništu i Starom voćnjaku i ta naselja će zahvaljujući Vladi Republike Srpske dobiti vodu”, rekao je Javor.

On je dodao da je planirano raspisivanje tendera u narednom periodu za rekonstrukciju i izgradnju saobraćajnica širom grada.

“Kao što smo i najavili radićemo u kontinuitetu i zahvaljujući toj odličnoj saradnji sa republičkim institucijama imamo i završene i realizovane projekte”, rekao je Javor.

Direktor OŠ “Petar Koćić” Gorana Bosančić izrazila je zadovoljstvo što je kao rukovodilac ove velike škole dočekala izgradnju trotoara.

“To je početak brige o djeci, posebno u ovom naselju gdje godinama ukazujemo na probleme za naše najmlađe sugrađane. Drago mi je što ova lokalna vlast to nije svela samo na obećanje”, rekla je Bosančićeva.

Direktor preduzeća “Prijedorputevi” Radenko Crnogorac izjavio je da je ovo zadnji segment okvirnog sporazuma koji je prošle godine potpisan sa Gradskom upravom u iznosu od tri miliona KM i u okviru kojeg su realizovana četiri pojedinačna ugovora u kojima je odrađeno šezdesetak lokacija od lokalne putne mreže do gradskih saobraćajnica.

On je dodao da očekuje završetak radova na ovom trotoaru u narednih sedam dana.

prijedorgrad.org