Svi koji vole fudbal, a posebno oni koji navijaju za Omarsku mogu istinski žaliti ako u subotu nisu prisustvovali sjajnoj fudbalskoj predstavi između Omarske i Kozare iz Gradiške.

Desetkovana Omarska je pružila vjerovatno najbolju igru ovog proljeća i sasvim zasluženo ubjedljivo savladala goste sa 3-0. Kozara je pokazala da je mnogo bolja ekipa nego jesenas, da ima odličnog trenera Žerića, mnogo dobrih pojedinaca, dobru igru, ali ipak nešto fali.

Sa druge strane, u Omarskoj više i ne brojimo igrače koji nedostaju, ali igrači koji su izašli na teren su prvenstveno ostavili srce na terenu, te osim toga pokazali su i sjajan kvalitet i uigranost i oduševili brojnu publiku koja se i u ovim prazničnim danima okupila na stadionu ”Kičemska lokva”.

Od prve minute Kozara je stavila do znanja da je došla da se nadigrava i da želi sva tri boda, a sa druge strane Omarske je takođe krenula ofanzivno, pa su gledaoci uživali u obostrano napadačkoj igri.

Ipak, mora se istaći, da gosti nisu stvorili niti jednu stopostotnu priliku tokom svih 90 minuta, a da je Omarska stvorila veliki broj šansi i recimo realan rezultat bi bio 6-1 za Omarsku.

Krenimo redom. Prvu prilike Omarska ima u 14.minutu, ali šut Jaćimovića iskosa brani Modić.

Pet minuta kasnije sjajna akcija Omarske. Stević je sa lijeve strane idealno uposlio Lukasa, ali njegov šut sa peterca odlazi zamalo pored lijeve stative.

Ipak, u 24. minutu nema spasa za goste. Jaćimović idealno prima jednu loptu u srcu šesnaesterca, uspjeva se okrenuti i sjajnim udarcem dovodi Omarsku u vođstvo od 1:0.

Pored svih povreda, bolesti i suspenzija, Omarska u 39.minutu doživljava novi težak udarac, jer je igru zbog povrede morao napustiti Ognjen Jaćimović, do tada najbolji igrač na terenu.

Umjesto njega na teren je ušao Krecelj, koji je vrlo brzo pokazao svoju klasu. U finišu prvog poluvremena sjajno proigrava Lukasa, koji izlazi sam pred Modića i uspjeva u padu zatresti mrežu gostiju, tako da se na poluvrijeme otišlo sa vođstvom Omarske od 2-0.

U drugom poluvremenu vidjeli smo pokušaje Kozare da preuzme inicijativu, ali bez većeg uspjeha, tako da se i u drugom dijelu sve ozbiljnije dešavalo pred golom Kozare. Omarska je bez većih problema kontrolisala utakmicu i kako je utakmica odmicala sve više i prijetila.

Treba izdvojiti tri prilike Lukasa Gavranovića. U 60. minutu je pokušao proigrati Krecelja, ali Modić je sjajno intervenisao u poslednjem trenutku. U 76. minutu Lukas pogađa prečku, a minut kasnije njegov šut prolazi tik pored desne stative gola Kozare.

U 86. minutu školska polukontra Omarske, Krecelj još jednom idealno proigrava Panića, a ovaj ulazi u šesnaesterac i rutinski trese mrežu gostiju za konačnih 3-0.

Na kraju, još jedan predivan fudbalski događaj pred više od 650 gledalaca, praznična atmosfera uljepšana odličnom igrom i pobjedom Omarske. Sve najljepše što fudbal može ponuditi.

Posebno smo obradovani činjenicom da klub i mještani Omarske i okolnih sela žive jedan život i što zajedno uživamo u Prvoj ligi Republike Srpske.

Naši ljudi, koji uglavnom rade u inostranstvu su bili sponzori odigravanja današnje utakmice sa Kozarom. Oni su u potpunosti finansirali troškove službenih lica (sudije, delegat, kontrolo) i večere za igrače poslije utakmice.

Ovom prilikom izražavamo veliku zahvalnost i nadamo se da smo velikim zalaganjem i sjajnom igrom opravdali njihovu ljubav i povjerenje, a radi se o sledećim simpatizerima: Jokić Dragoja, Starčević Goran, Grahovac Dane, Protić Neno, Raković Oste, Mamić Goran, Tadić Uglješa, Miletić Željko Džo, Jasnić Čađo, Jokić Vladimir Budžo, Mamuza Dario, Janjić Boris, Jokić Darko, Gruban Draženko, Đuđić Ljubiša, Dragičević Novo, Petrović Dragan, Hrvaćanin Slaviša, Hrvaćanin Nenad, Cvijić Bato, Predojević Saša, Jokić Dragan, Radić Željko, Surtov Marko, Popović Mićo, Ćirić Bore i Ćirić Marko. Istinski hvala, puno to znači našem klubu.

Sledeće kolo se igra već u srijedu, Omarska gostuje kod lidera u Krupi, a Kozara dočekuje Slogu iz Doboja.

Omarska Kozara 3-0

Strijelci: Jaćimović ‘24, Gavranović ‘42, Panić ‘86
Sudija: Danko Butulija (Trebinje)
Gledalaca: 650
Žuti kartoni: Krecelj (Omarska) Govedarica (Kozara)

Omarska:
Jokić, Ratković M, Romanić Dragan, Romanić B, Anđić, Panić, Vračar, Romanić Darko, Gavranović Lukas (Stojnić), Jaćimović (Krecelj), Stević (Grahovac)
Trener: Milenko Vuleta

Kozara:
Modić, Živković (Ilić), Hamzić, Malbašić, Govedarica (Veljkić), Savanović (Matić), Đurić (Lolić), Jandrić (Ljepojević), Maksimović, Pepić, Runić
Trener: Nedžad Žerić

FK Omarska