nemanja maricDobre vijesti stižu iz tabora FK Rudar-Prijedor kada je u pitanju zdravstveno stanje mladog prvotimca Nemanje Marića.

Naime, ovaj mladić koji je tokom priprema u Makarskoj proslavio 20. rođendan, oporavlja se nakon nezgodnog sudara i pada na današnjoj prijateljskoj utakmici sa Borcem iz Kozarske Dubice koji je odigran na igralištu „Suvi Prijedor“.

Podsjetimo, Marić je u jednom duelu pred kraj meča dobio udarac u glavu, nezgodno je pao na zemlju uz jauk i grčeve. Tom prilikom on je izgubio svijest pa je u jednom trenutku postojala realna opasnost da „proguta“ jezik i da dođe do gušenja.

Na svu sreću, pravovremenom intervencijom fizioterapeuta domaćih Vladana Lekanića i bivšeg golmana Dubičana Zoran Mijića izbjegnut je takav „scenarij“, a Marić je došavši svijesti kolima Hitne pomoći, koja je ubrzo stigla, odvežen u prijedorsku bolnicu.

-Nemanja je primljen u bolnicu gdje su urađene potrebne pretrage. Na svu sreću, rendgenski snimci su pokazali da nema nikakvih lomova, ima rasjekotinu i malo ga bole glava i noga, ali sve ostalo bi trebalo biti u redu – rekao je trener Rudar-Prijedora Zoran Bujić koji je dodao da će Marić za svaki slučaj ostati do daljnjeg u bolnici na „posmatranju“.

Po svemu viđenom tokom priprema i na prijateljskim utakmicama ovaj mladić, koji može „pokriti“ pozicije beka i zadnjeg veznog igrača, se nalazi „na pragu“ prvog tima Prijedorčana.

Prema ocjeni većine prisutnih na današnjem meču kombinovanog tima Rudar-Prijedora i Borca, do nesretnog detalja u 83. minuti, Marić je bio najbolji pojedinac na terenu, a utakmica nakon njegove povrede nije ni nastavljena.

Ostaje da se vidi da li će i kakve posljedice po zdravlje ovog mladića imati današnji nezgodan pad i udarac te gubitak svijesti.

Mladom fudbaleru Rudar-Prijedora želimo brz oporavak i da ga uskoro vidimo u zeleno-crnom dresu.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

Vezane vijesti

PREKINUT PRIJATELJSKI SUSRET ZBOG POVREDE IGRAČA RUDAR-PRIJEDORA: MIJIĆ SPASIO MARIĆA
http://www.prijedordanas.com/?p=17747