U Prijedoru sutra počinje obuka biračkih odbora za prijevremene izbore za gradonačelnika, izjavio je član Gradske izborne komisije /GIK/ Lazar Gajić.

Za sutra je predviđena obuka predsjednika biračkih odbora, za srijedu i četvrtak, 1. i 2. decembra, zamjenika predsjednika, članova biračkih odbora i njihovih zamjenika, dok je u subotu, 4. oktobra, planirano testiranje.

“Plan obuke i testiranja sa preciznim rasporedom satnica i lokacija podijelili smo predsjednicima biračkih odbora, a oni su bili u obavezi da informišu ostale članove svojih odbora”, rekao je Gajić Srni.

U centralni birački spisak upisano je ukupno 86.329 građana sa pravom glasa, i to na redovnim biračkim mjestima može glasati 82.870 građana, poštom 2.851, a u odsustvu 608.

Glasaće se na 130 redovnih biračkih mjesta, a tu su i tri mobilna i jedan kovid tim, te jedno biračko mjesto za glasanje na nepotvrđenim glasačkim listićima.

Za povjerenje Prijedorčana 12. decembra boriće se 14 kandidata, odnosno jedna koalicija, osam političkih partija i pet nezavisnih kandidata.

Kandidat koalicije DNS, SDS i PDP je Goran Predojević, SNSD-a Slobodan Javor, Otadžbinske stranke Zoran Grbić, Lijevog krila Danijela Đurić, Kruga Marko Kaurin, Demokratskog centra Republike Srpske Zlatko Josić, Re-balansa Miloš Janjetović, SNS FBiH Lidija Radić i Radničke partije Ilija Mamić, a nezavisni kandidati su Mladen Unijat, Danijel Simatović, Vjekoslav Krneta, Slađana Radaković i Saša Stupar.

Na veb-stranicama Centralne izborne komisije /CIK/ BiH i grada Prijedora nalaze se podstranice za prijevremene izbore za gradonačelnika.

Lokalni javni medij, Informativno-poslovni centar “Kozarski vjesnik”, od danas do 7. decembra svakog radnog dana emitovaće predstavljanje po dva kandidata, i to od 17.00 časova u radio programu, a od 19.00 časova na televiziji.

Predizborna kampanja počela je u subotu, 27. novembra, i toga dana javnosti su se predstavila tri od 14 kandidata – Javor, Predojević i Radakovićeva.

SRNA
Foto – ilustracija