Nezavisni kandidat za gradonačelnika Prijedora Slađana Radaković izjavila je danas da je Centralnoj izbornoj komisiji BiH podnijela prigovor na kršenje uputstva o rokovima izbornih aktivnosti za održavanje prijevremenih izbora za gradonačelnika Prijedora protiv svojih rivala Gorana Predojevića i Slobodana Javora.

Ona je na konferenciji za medije u Prijedoru izjavila da je uz ovaj prigovor dostavila CIK-u više medijskih sadržaja različitih medija gdje se njeni protivkandidati politički predstavljaju, iako je za datum početka predizborne kampanje određen 27. novembar.

“Molim vas da u skladu sa uputstvom i rokom izbornih aktivnosti za održavanje prijevremenih izbora za gradonačelnika grada Prijedora postupite na odgovarajući način shodno propisima i preduzmete odgovarajuće mjere radi povreda propisa koje su pričinjene od strane opozicije i pozicije”, navela je Radakovićeva u prigovoru koji je danas dostavila i medijima.

Ona je rekla da joj je kao nezavisnom kandidatu unaprijed poznato da ulazi u neravnopravnu borbu u kojoj nema jednake uslove i resurse kao svi, a da bi trebalo da za sve važe ista pravila.

Prijevremeni izbori u Prijedoru biće održaćni 12. decembra.

SRNA