Utakmica Sarajevo – Rudar imaće i svoje “treće poluvrijeme”.

Sarajevo i Rudar su remizirali na Koševu u premijernoj uakmici 15. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Sarajevo je do prednosti došlo pogotkom Lazića, dok su gosti preko Amoaha stigli do poravnanja i boda na kraju susreta.

Po završetku utakmice, navijači Bordo tima bili su jako nezadovoljni, a svoju nervozu “iskalili” su na akterima duela na Koševu. Prema našim saznanjima, delegat utakmice Renato Buhić iz Mostara prijavio je klub sa Koševa za više prekršaja. Iako je istakao vrlo dobru organizaciju utakmice od strane FK Sarajevo, Buhić je u svom izvještaju naveo vrijeđanje sudija i igrača oba tima, kao i trenera domaćeg tima od strane dijela publike na istočnoj tribini stadiona.

Ono što posebno treba zabrinuti klub sa Koševa, je prijava za rasističko vrijeđanje strijelca pogotka za Rudar, Josepha Amoaha. Prema njegovom izvještaju neki neodgovoran pojedinac sa istočne tribine je vrijeđao Amoaha nazivajući ga majmunom, te “huktanjem” aludirao na boju njegove kože, stoji u delegatovom izvještaju.

Svakako da jedan ovakav težak incident povlači velike sankcije, pa se očekuje da Sarajevo preduzme ozbiljne korake, kako se ovakve stvari ne bi ponavljale. Prijavu je dobio i FK Rudar Prijedor, zbog neodgovornog ponašanja službenih predstavnika kluba, zbog čega je susret kasnio sa svojim početkom.

Sarajevo bi pored gubitka dva boda, mogao biti i dodatno kažnjen, zbog svega što se dešavalo po završetku susreta.

sport1.oslobodjenje.ba