Socijalistička partija Srpske će krajem mjeseca imati sjednicu Glavnog odbora nakon koje će biti poznato i da li Gradski odbor u Prijedoru izlazi iz koalicije sa SNSD u gradu na Sani.

Ovo je Srpskainfo potvrdio predsjednik SPS Goran Selak i dodao da nije tačno da je raspustio GO SPS Prijedor.

– Nismo još razgovarali na tu temu. Za sada ima odluka Glavnog odbora da svaki opštinski i gradski odbori imaju saglasnost da učestvuju u koaliciji sa onima za koje smatraju da je najbolje za interese njihovih građana u lokalnim zajednicama. Sps će imati krajem mjeseca sjednicu Glavnog odbora i tada ćemo razgovorati i na tu temu – rekao je Selak.

SPS nije jedina opoziciona partija koja je u koaliciji sa SNSD u Prijedoru. Pored njih i jedna od najjačih opozicionih partija PDP je u koaliciji sa SNSD.

Predsjednik PDP Borislav Borenović je saopštio da bi sve opozicione partije na izborima u Prijedoru trebalo da imaju jednog kandidata. Nakon što bude potvrđena ostavka Dalibora Pavlovića na mjesto gradonačelnika Prijedora, u ovom gradu će biti ponovo održani izbori za prvog čovjeka grada na Sani.

Trenutno se ne može uopšte ni pretpostaviti koga će Gradski odbor SNSD u dogovoru sa koalicionim partijama predložiti kao kandidata nakon što je ovoj najjačoj partiji u RS ugled poljuljao Pavlović sa skandaloznim fotografijama na kojima je u alkoholisanom stanju pored wc šolje i povraća, sa ustima punim tableta te šokantnim prepiskama u kojima navodi da će se ubiti.

Najjača opoziciona partija DNS bi trebalo da predsjednika Gradskog odbora Prijedor Gorana Predojevića predloži za kandidata. Očekuje se da će SDS ovaj put podržati zajedničkog kandidata opozicije, jer to nisu učinili na izborima 2020. godine što se i navodi kao jedan od presudnih razloga gubitka izbora DNS-a u Prijedoru.

srpskainfo.com