osnovni sud prijedor-februarPrijedorska kancelarija Pravobranilaštva Republike Srpske prošle godine je u radu imala ukupno 8.267 predmeta iz svih oblasti ili za 95 više nego u 2013. godini.

“Riješen je 2.101 predmet ili za 139 više nego u 2013. godini, dok je 6.175 predmeta preneseno u ovu godinu ili za 289 manje nego iz 2013. u 2014. godinu”, podaci su iz izvještaja o radu ove institucije u 2014. godini.

Priliv predmeta prošle godine bio je 1.812 ili za 180 manje nego u 2013. godini. Broj riješenih predmeta za 289 veći je od broja novozaprimljenih.

U toku je rješavanje smještaja prijedorske kancelarije Pravobranilštva, što je prethodnih godina u izvještajima isticano kao najveći problem, zajedno sa problemom neodgovarajuće i zastarjele opremljenosti.

Instutucija je privremeno smještena u prostorijama rudničke direkcije od novembra prošle godine od kada traje rekonstrukcija i dogradnja zgrade Osnovnog suda Prijedor u kojoj su bili smješteni i Pravobranilaštvo i Područna kancelarija Prijedor Okružnog tužilaštva Banjaluka.

“Nakon dogradnje i rekonstrukcije potrebno je obezbijediti novi namještaj za opremanje prostorija Pravobranilaštva u Prijedoru jer postojeći namještaj je dotrajao i star je više od 30 godina”, poručuju iz prijedorske kancelarije Pravobranilaštva.

Prijedorska kancelarija Pravobranilaštva zapošljava deset radnika i, osim grada Prijedora, pokriva opštine Oštra Luka, Novi Grad, Kozarska Dubica, Kostajnica i Krupa na Uni.

SRNA
Foto – arhiva