rudar prijedor-zupa-prijateljska-foto (1)Fudbaleri Rudar-Prijedora u „generalki“ pred nastavak prvenstva Prve lige Republike Srpske savladali su ekipu Župa Superpetrol sa ubedljivih 3:0, a rezultat ostvaren u prvom poluvremenu sa, najverovatnije, prvom postavom za gatačku Mladost u Ljubiji naredne subote (glavni teren Gradskog stadiona još nije za upotrebu), izuzimajući Njegoša Despotovića, jer bi bio u najužoj konkurenciji da nema žute kartone, da je nadu za optimizam.

Igrali su izabranici trenera Zorana Bujića po teškom terenu „Suvog Prijedora“, koliko je to bilo moguće, brzo, sa dobrim radijusom kretanja posebno igrača iz vezne linije i lako osvajali prostor. U 19. minuti nakon kornera Filipa Arežine sa lijeve strane Siniša Radoja bio je najviši u skoku i glavom sa sedam-osam metara zatresao mrežu gostiju iz Milosavaca za 1:0.

U 24. minuti Radoja je lijepo „izbacio“ kapitena Vedrana Kantara, koji je bio u dobroj poziciji, ali nije pogodio cilj. Samo pet minuta kasnije ni Radoja, kome je asistent Arežina, iz situacije „oči u oči“ pred golmanom rivala Aleksandrom Terzićem, šutira kraj stative.

rudar prijedor-zupa-prijateljska-foto (2)Jednu dobru akciju zeleno-crnih, kakvih je bilo dosta, završio je na pravi način u 32. minuti Dejan Kojić i povisio prednost domaćih na 2:0.

Jedini pravi udarac u okvir gola tim drugoligaša RS imao je u 38. minuti. „Opalio“ je internacionalac iz Gane Nimo Ofori Narteu Džasper sa oko 25 metara, lopta je išla pod prečku, ali se poudzani Dalibor Kozić nije dao iznenaditi i izbacio je u korner.

U 42. minuti Dragan Ristić, koji se, kao i Kantar, dosta vraćao da pomogne „vezistima“ potvrdio je svoje golgetersko umijeće, iskoristio nesmotrenost Terzića, koji je bio pred njim, i pogodio suprotan donji ugao prazne mreže za 3:0.

I nastavak je sadržajem, a posebno angažmanom oba takmaca mogao da zadovolji prisutne, iako su polako priliku dobijali „rezervisti“, a trener Župa Superpetrola Ljubiša Vrhovac nije mogao da računa na standardne Olega Damjanića, Nemanju Mihajlovića, Igora Savića i pojačanje iz novogradske Slobode Srđana Ćurguza.

Prijedorčani su opet dominirali. U 65. minuti prikrao se pred protivnički šesnaesterac Čedomir Ćulum, neprelazan u odbrani sa drugim štoperom Sinišom Saničaninom, i snažnim udarcem uzdrmao prečku. U 69. minuti Ristić sa lijeve strane idealno pronalazi Radoju, koji ne pogađa, a ni sedam minuta kasnije nije uspio da nadmudri golmana Ljubišu Savića.

„Rezervista“ među stativama gostiju bio je „matiran“ u 88. minuti, kada je iskosa sa lijeve strane gađao Borislav Nišević, ali se lopta pred gol-linijom zaustavila u blatu.

rudar prijedor-zupa-prijateljska-foto (3)Rudar-Prijedor: Župa Superpetrol 3:0(3:0)

Prijedor
Igralište „Suvi Prijedor“
Gledalaca: 50
Sudija: Milan Kolar (Prijedor)
Strijelci: Radoja u 19. Kojić u 32. i Ristić u 42.minuti

RUDAR-PRIJEDOR:
Kozić, Šodić, Kukavica, Ćulum, Saničanin, Arežina, Burazor, Kojić, Radoja, Kantar, Ristić
Igrali su još: Hamzić, Nišević, Marić, Despotović, Pekija, Gavranović, Pavković, Vranješ

ŽUPA SUPERPETROL:
Terzić, Kovačević, Trivić, Ostojić, Miljić, Novaković, Džasper, Petković, Devušić, Smiljanić, Radić
Igrali su još: Lj.Savić, Đ.Mihajlović, Malkić, Ovusu, Gudalo

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
rudar prijedor-zupa-prijateljska-foto (4) rudar prijedor-zupa-prijateljska-foto (5) rudar prijedor-zupa-prijateljska-foto (6) rudar prijedor-zupa-prijateljska-foto (7) rudar prijedor-zupa-prijateljska-foto (8) rudar prijedor-zupa-prijateljska-foto (9) rudar prijedor-zupa-prijateljska-foto (10) rudar prijedor-zupa-prijateljska-foto (11) rudar prijedor-zupa-prijateljska-foto (12) rudar prijedor-zupa-prijateljska-foto (13) rudar prijedor-zupa-prijateljska-foto (14) rudar prijedor-zupa-prijateljska-foto (15)