Udruženje “Žene u umjetnosti” organizovalo je ispred svojih prostorija performans koji je nazvan “Bolji prostor”.

Predsjednica Udruženja Biljana Anđelić izjavila je novinarima da su akteri ovog umjetničkog događaja u gradu bili mladi članovi, uglavnom srednjoškolci koji su svojim slikama, muzikom i poezijom napravili za sebe “neki drugi bolji prostor”.

“Oni su na sebi svojstven način poručili da kada poželiš nešto drugačije, bolje,uzmeš olovku ili kist, gitaru i počneš svojom maštom da mijenjaš sve što jeste i što je tako i stvaraš bolji prostor kao izraz svog senzibiliteta,svojih razmišljanja,težnji i htijenja svojstvenih mladom čovjeku”, rekla je Anđelićeva.

Performansu je prisustvovala vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za društvene djelatnosti Monja Kasalović koja je izjavila da je Udruženje “Žene u umjetnosti” jedno od specifičnih u oblasti kulturnog amaterizma i to u lutkarsko-pozorišnoj umjetnosti.

“Posebno su, kao što vidimo, okrenuti djeci i omladini, što je vrlo bitan uzrast za kreiranje odnosno njihovo posvećivanje kulturi i umjetnosti”, istakla je Kasalovićeva.

Inače, performans su činili muzički i glumačko-pjesnički nastup i izložba slika.

Ovo Udruženje obilježava desetu godišnjicu rada i kroz razne kreativne radionice tokom decenije postojanja okupilo je preko 200 učesnika, a trenutno ima 20 stalnih članova.

prijedorgrad.org