Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 600 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 73 osobe.

Radi se o 35 muških i 37 ženskih osoba, od kojih su tri osobe mlađe, 46 srednje i 24 osobe starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, po pet osoba je iz Bileće, Kotor Varoša i Ugljevika, po četiri iz Banjaluke, Zvornika, Modriče, Nevesinja i Čajniča, po tri iz Broda, Doboja, Kneževa, Kozarske Dubice, Trebinja i Šipova, po dvije iz Bijeljine, Laktaša, Novog Grada, Prnjavora i Han Pijeska i po jedna iz Bratunca, Gacka, Gradiške, Milića, Mrkonjić Grada, Prijedora, Srpca, Foče, Šamca i Šekovića.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 12 smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona.

Radi se o osobama srednje i starije životne dobi od kojih su četiri osobe iz Prijedora i po jedna iz Banjaluke, Šipova, Mrkonjić Grada, Laktaša, Gacka, Stanara, Doboja i Modriče.

Do sada su u Republici Srpskoj potvrđena 63.904 slučaja virusa korona, a preminulo je ukupno 3.658 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo 45.835 osoba, a testirano je ukupno 273.039 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih osoba je 355 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 136, a u ostalim bolnicama 219.

Na respiratoru je 40 osoba (20 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 20 u ostalim bolnicama).

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 3.167 osoba, a nadzor je završen kod 191.718 osoba.

Institut za javno zdravstvo Republike Srpske