Grad Prijedor
Gradonačelnik

Saopštenje za javnost

Gradonačelnik Prijedora i komandant Gradskog štaba za vanredne situacije Dalibor Pavlović je danas, nakon što su donesene nove mjere Republičkog štaba za vanredne situacije, razgovarao sa predstavnicima Civilne zaštite, Inspekcije, Komunalne policije, Policijske uprave Prijedor, Bolnice ” Dr Mladen Stojanović”, Doma zdravlja, Dječijeg vrtića “Radost” i predsjednicima aktiva direktora osnovnih i srednjih škola.

U telefonskom razgovoru sagledana je trenutna situacija u gradu Prijedoru, a nove usvojene mjere Republičkog štaba prenijete su ovim subjektima na dalje postupanje.

Ovim putem infomišemo javnost i da je po nalogu gradonačelnika tokom vikenda ispred Gradske uprave Prijedor izvršena dezinfekcija svih javnih ustanova u gradu dok je planirana dezinfekcija gradskih ulica, zbog niskih temperatura, odložena za naredni vikend.

Takođe, tokom vikenda je na području grada Pijedora boravila i ekipa Republičke uprave civilne zaštite koja je vršila dezinfekciju srednjih škola te Osnovne škole “Petar Kočić” i bolnice.

Pored navedenog, a na osnovu jednog od zaključaka sa sjednice Gradskog štaba za vanredne situacije održane u petak 19.marta, predstavnici zajednica etažnih vlasnika stambenih zgrada na području grada Prijedora trebali su da izvrše dezinfekciju vlastitih ulaza i stubišta. Sredstva za dezinfekciju mogli su preuzeti na portirnici Gradske uprave Prijedor, što je većina i učinila, a ostale predstavnike zajednica etažnih vlasnika pozivamo da to učine što prije.

Ovim putem je , ispred Gradskog štaba za vanredne situacije, upućen apel građanima Prijedora da se pridržavaju mjera kako bismo svi zajedno zaustavili dalje pogoršanje epidemiološke situacije , kako bi se prije svega zaštitili ljudski životi , rasteretio zdravstveni sistem i kako bismo se što prije vratili normalnim uslovima života i rada, što nam je svima zajednički cilj.

Imunizacija za građane starije do 65 godina, biće nastavljena sutra prema planu.

Gradonačelnik je već za sutra u 10,00 časova najavio zasjedanje Gradskog štaba za vanredne situcije u suženom sastavu nakon čega će biti objavljeno novo saopštenje za javnost.

www.prijedorgrad.org