Predsjednik Skupštine grada Prijedora Mirsad Duratović najavio je danas da će se naredna sjednica održati 15. marta i da se na trenutno predloženom dnevnom redu nalazi 28 tačaka, među kojima gotovo dvije trećine kadrovskih rješenja za više javnih ustanova i institucija.

“Novina od ove sjednice je da se, na inicijativu gradonačelnika Dalibora Pavlovića, uvodi nulta tačka – izvještaj o epidemiološkoj situaciji”, izjavio je Duratović na konferenciji za medije u Prijedoru.

On je dodao da je predlagač ove tačke koja će prethoditi aktuelnom času je gradonačelnik koji će dati i uvodnu riječ, a izvještaj će podnijeti načelnik Štaba za vanredne situacije Dušan Vranješ.

“Na dnevnom redu će se naći i prijedlog odluke o bratimljenju grada Prijedora sa opštinom Inđija”, dodao je Duratović.

On je najavio da će se pred odbornicima naći imenovanje direktora Galerije Sreten Stojanović zbog smrti prethodnog direktora, direktora Pozorišta Prijedor zbog isteka mandata sadašnjg direktora, dok će u četirima ustanovama i institucijama doći do razrješenja sadašnjih i imenovanja novih direktora.

“To su Dom zdravlja, Dječiji vrtić `Radost`, Gradska apoteka i Sportska dvorana `Mladost`”, naveo je Duratović.

On je pojasnio da se gotovo dvije trećine tačaka dnevnog reda odnosi na kadrovska pitanja jer se za svaku od institucija i ustanova razrješava direktor, imenuje vršilac dužnosti direktora i imenuje komisija za primopredaju.

Početak sjednice zakazan je za 10.00 časova.

www.prijedorgrad.org