djokic-rzr ljubijaMinistar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić izjavio je danas da je sa gradonačelnikom Prijedora Markom Pavićem razgovarao o konačnom rješavanju pitanja Rudnika željezne rude /RŽR/ “LJubija” u kontekstu ranije započetih aktivnosti koje provodi “Arselor Mital”.

“U tom smislu, nije nadležnost gradonačelnika da rješava ta pitanja. To je pitanje Vlade Republike Srpske, ali je vrlo bitno mišljenje gradonačelnika i lokalne zajednice”, rekao je Đokić novinarima u Prijedoru.

On je naveo da je cilj Vlade i grada da počne eksploatacija na području RŽR-a “LJubija”, ali da se prethodno mora provesti kvalitetan postupak izbora investitora koji bi bio spreman da dođe.

“Ima ih više u ovom trenutku. Sve opcije pažljivo razmatramo, a opredijelićemo se za jednog od njih onda kada budemo potpuno sigurni da nećemo imati bilo kakvu pravnu ili finansijski teretnu posljedicu odluke koju će Vlada u vezi s tim donijeti”, naglasio je Đokić.

On je naveo da, osim “Arselor Mitala” i “Izrael investment grupe”, ima još jedan potencijalni partner za privatizaciju državnog kapitala u RŽR “LJubija”, ali da s njim hoš nije obavljen razgovor, te da iz toga razloga ne treba ni saopštavati njegovo ime.

“Radićemo u narednim nedjeljama i, nadam se, ne predugo, na tome da pronađemo rješenje bolje nego što ga danas imamo, a to je da RŽR miruje”, dodao je Đokić.

Tekst – SRNA
Foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com