kozara-brdo 1U okviru 22. kola Regionalne lige RS – grupa Zapad, u prijedorskom „gradskom derbiju“ sastale su se ekipe FK „Kozara“ iz Donjih Orlovaca i OFK „Brdo“ sa Hambarina.

Na igralištu u Donjim Orlovcima okupilo se oko 200 gledalaca koji su po idealnom vremenu za igru vidjeli interesantnu utakmicu u kojoj su gosti došli do punog „plijena“.

Ekipa sa Hambarina je bolje otvorila susret pa je preko Gredelja pogodila stativu već u 5. minuti a u nastavku prvog dijela igre bili su opasniji po gol protivnika.

Nakon greške domaće odbrane koja je loše intervenisala ispred svog kaznenog prostora, lopta je u 35. minuti došla do Asmira Brkića koji je iskosa sa desne strane u padu šutirao i poslao loptu ispod domaćeg čuvara mreže za zasluženo vođstvo gostiju od 0-1.

Drugo poluvrijeme je počelo „jalovom“ inicijativom igrača „Kozare“ dok su izabranici trenera Fikića svoju šansu tražili iz kontranapada.

Igrala se 62. minuta kada je Brkić postigao svoj drugi pogodak i zaslužio epitet igrača utakmice. Nakon jedne akcije po desnoj strani napadač gostiju bio je neometan pa je rezantnim udarcem sa 12-13 metara još jednom savladao domaćeg golmana za visokih 0-2.

Tek nakon drugog primljenog gola, „Kozara“ je pokazala da zna da igra fudbal. Napadali su domaći sa svih strana a to im se isplatilo već šest minuta kasnije.

kozara-brdo 2Nakon gužve ispred gola Vidovića, tokom koje je bez problema mogao da se dosudi prekršaj za „Brdo“, jedan domaći igrač sa 20 metara šutira, lopta pogađa u ruku gostujućeg igrača i glavni sudija opravdano pokazuje na penal. Siguran izvođač bio je Progomelja koji smanjuje na 1-2.

Desetak minuta kasnije sporna situacija. „Kozara“ je bila u napadu po desnoj strani, lopta na ivici šesnaesterca ponovo pogađa u ruku jednog igrača „Brda“ ali sudija ostaje nijem uz „buru“ protesta domaćih navijača.

Interesantno je reći da se ova situacija desila ispred pomoćnog sudije koji nije ništa „mahao“ ali i ispred grupe od 20-ak gostujućih navijača od kojih su mnogi sportski priznali da je ovaj penal bio „čistiji“ od onog prvog kome je prethodio očigledan prekršaj domaćih igrača.

Do kraja meča napadi „Kozare“ ali i sigurne intervencije golmana gostiju Vidovića.

Napomenimo i to da je u redovima OFK „Brdo“ nastupilo čak 7 igrača koji još uvijek mogu igrati za kadetsku selekciju, ali su ovi mladići, uz podršku iskusnih Dedića, Đurkića, Vidovića, stigli do vrijedna tri boda koja ekipu sa Vedrog polja drže daleko od zone ispadanja.