Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović izjavio je danas nakon sastanka sa predstavnicima Sindikata lokalne samouprave, uprave i javnih službi Republike Srpske da će poštovati sindikate koji imaju reprezentativnost i da će stajati na raspolaganju predstavnicima sindikata u cilju ostvarenja prava radnika.

“Danas smo razgovarali o pojedinačnom kolektivnom ugovoru i pripremama izmjena i dopuna Zakona u radu, kao i o zaposlenima u Gradskoj upravi gdje sam jasno stavio do znanja da nikakvog revanšizma neće biti i da su svi zaposleni ravnopravni”, rekao je Pavlović.

On je ponovio da su dobrodošli svi koji su zaposleni u Gradskoj upravi, a koji žele da rade i doprinose i administraciji i građanima, te da niko neće imati apsolutno nikakvih problema.

Predsjednik Sindikata lokalne samouprave, uprave i javnih službi Republike Srspke Branko Zelenović istakao je da ovaj sindikat pruža podršku novoizabranom gradonačelniku Prijedora i da od njega učekuje isto.

“Mi imamo posebni kolektivni ugovor koji je naš granski sindikat potpisao sa prethodnim gradonačelnikom i koji ističe u martu. Dobili smo obećanja da ćemo potpisati i novi posebni kolektivni ugovor sa novim gradonačelnikom. Sve odredbe iz ugovora se poštuju i dobili smo obećanje da će se poštovati i dalje”, rekao je Zelenović.

On je najavio da sindikalce u 2021. godini čekaju novi izazovi i novi problemi.

“Prije dvije godine smo izmjene i dopune posebnog kolektivnog ugovora odgodili za 2021. godinu, a tiču se broja radnika u lokalnim samoupravama odnosno omjera tri radnika na hiljadu stanovnika. U ovoj godini ćemo vidjeti zajedno sa Vladom Republike Srpske i Savezom opština i gradova Republike Srpske da pronađemo rješenje koje će biti povoljno za radnike”, dodao je Zelenović.

www.prijedorgrad.org