Kandidatkinja SDS-a za gradonačelnicu Prijedora doktorica Maja Dragojević-Stojić ovih dana proživljava pravu dramu.

Ona je praktično pred početak predizborne ćutnje dovedena pred svršen čin kada je od nje zatraženo da odustane od kandidature, a pojedine kolege iz stranke su tvrdile da radi za SNSD.

“Nije SDS izdao Maju Dragojević-Stojić, nego je ona izdala SDS, DNS i grad Prijedor”, rekao je juče predsjednik Gradskog odbora SDS-a Prijedor Milan Tubin, dok je lider DNS-a Nenad Nešić u obraćanju novinarima kazao da je “DNS donio Republici Srpskoj neophodne promjene, jer su glasovi njihovih birača bili tas na strani opozicije širom Republike Srpske, ali da je DNS, nažalost, izgubio Prijedor, jer je Maja Dragojević Stojić ključeve Prijedora uručila SNSD-u, čiji je bila Trojanac”.

Komentar cjelokupne situacije oko izbora u Prijedoru, situacije u stranci, te daljih koraka koje će povući potražili smo od Dragojević-Stojić.

Kako je za BUKU istakla, sve je počelo nekoliko dana pred izbore kada je dogovorena koalicija sa Nešićem i kada su se Vukota Govedarica i Dragan Mektić oglasili u medijima i tražili da se povuče u korist kandidata DNS-a u Prijedoru:

“Predsjednik stranke i ja smo smatrali da je to kasno i da ništa ne bismo promijenili i da smo se tako nešto trebali ranije dogovoriti. Istovremeno, u Prijedoru se dešavalo to da je predsjednik GO SDS Pd Milan Tubin sve vrijeme radio na terenu i lobirao naše članstvo da glasa za kandidata DNS-a. Moj izborni rezultat je na osnovu uglavnom ličnih glasova, da me stranka podržala bio bi, sigurna sam, mnogo bolji, analize će pokazati”.

Nevjerovatno je, kaže, da su je pojedinci proglasili “trojanskim konjem” i da je radila za interese SNSD-a. Naglašava da je njena politička karijera počela onog trenutka kada je odlučila da se bori protiv ovakvog sistema i upravo protiv politike SNSD-a.

“Prva sam kažnjena od strane istih, još uvijek sam na sudu sa ministrom policije. Već sam rekla, moj obraz i ime nemaju cijenu! Da smo se povukli, opozicija u ovom dijelu RS ne bi postojala i ne bismo se imali sa čim suprotstaviti na narednim najvažnijim izborima. Neka vrijeme pokaže ko je kakav bio i šta su čije namjere”, naglašava za Buku Dragojević-Stojić . kaže da još uvijek ne zna kakvi će biti njeni sljedeći potezi, ali ono što zna je da sa gospodinom Milanom Tubinom ne može biti u istoj stranci, niti i bilo kakvoj zajedničkoj priči: “Moj put ću nastaviti istim pravcem, boriću se kao i do sada razumom, istinom i čistom emocijom”.

6yka.com