Gradonačelnik Milenko Đaković potpisao je danas ugovore sa sedam poslodavaca za dodjelu podsticaja za razvoj privrednih subjekata na području grada Prijedora.

Cilj ovog projekta koji se na području grada provodi već deset godina je unapređenje poslovnog ambijenta, razvoj ekonomije i preduzetništva.

Gradonačelnik Milenko Đaković istakao je da su podsticajima obezbijeđena nova radna mjesta za 147 radnika.

“Svim privrednim subjektima s kojima potpisujemo ugovor o podsticajima, a takođe i drugim privrednicima, želimo da pandemija virusa korona što manje utiče na njihovu proizvodnju i stvaranje novih vrijednosti”, rekao je Đaković.

U 2020. godini Grad je dodijelio podsticajna sredstva u iznosu od 359.000 KM, i to za podsticaj za samozapošljavanje nezaposlenih lica 104.000 KM za registraciju 30 preduzetnika, za žensko preduzetništvo 63.000 KM za registraciju 19 preduzetnica, za zapošljavanje novih radnika 176.000 KM za zapošljavanje 94 radnika, za zapošljavanje visokoobrazovanih kadrova u iznosu od 9.000 KM za zaposlenje 4 radnika, te za podršku uvođenja standarda 7.000 KM kod tri privredna subjekta.

Među poslodavcima koji su potpisali ugovore bili su Milan Krivaja iz firme “MK Market” d.o.o. Prijedor, i Mladena Stupar, vlasnica Umjetničke radionice “SEKA”.

Oni su zahvalili Gradskoj upravi što ni u vrijeme pandemije virusa korona nije zaboravila na razvoj preduzetništva.

“Ova sredstva znače dosta za moje preduzeće, jer će omogućiti prijevremenu nabavku određene opreme za rad, koja će nam sigurno podići nivo konkurentnosti ne samo na domaćem i regionalnom već i na inostranom tržištu”, izjavio je Krivaja.

Mladena Stupar, koja se bavi proizvodnjom domaćih eko-sapuna, istsakla je da će se potruditi da dobijena sredstva što bolje iskoristi.

www.prijedorgrad.org