Potpredsjednik DNS-a Duško Ivić izjavio je danas da nisu validna rješenja imovinsko-pravnih odnosa koja se pojedinim mještanima novih naselja u Prijedoru dijele u okviru predizborne kampanje, nego da su validna rješenja koja donose institucije i u čije donošenje je uključena Gradska uprava Prijedor kao jedna od strana u sporu.

“Postupak javnog uvida počeo je još 2013. godine i završen je 2017. godine, a u Službenom glasniku objavljen je u aprilu ove godine. Gradska uprava vodila je proces `Prijedor 2000-dom za sve ljude` u okviru kojeg je podneseno 2.860 zahtjeva, riješeno oko 2.200, a oko 570 je još u sporu i u fazi rješavanja. Po tim rješenjima mještani postaju vlasnici poslije pet godina”, rekao je Ivić na konferenciji za novinare u Prijedoru.

On je izrazio žaljenje što se i u ovoj izbornoj kampanji, isto kao i za lokalne izbore 2016. i opšte 2018. godine, dešava da pojedinci, kandidati i visoki funkcioneri dolaze u nova naselja i dijele građanima rješenja na predizbornim skupovima, mimo nadležnih isntitucija i mimo lokalne samouprave koja je strana u sporu.

“Ova rješenja nisu validna. LJudi ne mogu da ostvare pravo vlasništva, da podignu kredit, da stave hipoteku niti da prometuju nekretninu”, naveo je Ivić.

SRNA

*zakupljeni sadržaj*