Hambarine: Brdo – Omarska 1-6

Strijelci: Ibričić ‘57 – Rosić B. ‘54 ‘72, Grahovac ‘60, Romanić Dragan ‘68, Lajić ‘74, Panić ‘79
Sudija: Aleksandar Railić (Derventa)
Žuti kartoni: Trkulja, Šakić, Zmijanjac (Brdo), Romanić, Marmat (Omarska)

Brdo:
Vidović, Harambašić (Vujatović), Karupović (Zmijanjac), Šakić, Stegić, Trkulja, Miljević, Mìjić, Ibričić (Kobas), Mešić, Radaković (Hodžić). Trener: Alkić Mirza

Omarska:
Jokić, Lajić (Ratković A.), Romanić B., Ratković M., Marmat, Grahovac, Vračar (Romanić Dragan), Panić, Krecelj (Romanić S.), Rosić B. (Jokić Marko), Stojnić (Nišević)

Omarska je protutnjala kroz Hambarine i kolo prije kraja obezbjedila titulu jesenjeg prvaka. Očekivala se veoma teška utakmica jer je Omarska otputovala na ovo gostovanje bez četvorice standardnih prvotimaca: Anđića, Zdjelara, Romanić Darke i Rosić Đorđa. Sa druge strane, Brdo je do sada veoma teško gubilo bodove na svom terenu. Ipak, Omarska je pokazala da je zaista zasluženo na čelu drugoligaške tabele i da je ove jeseni najkvalitetnija drugoligaška ekipa, pa smo vidjeli rapsodiju od igre Omarske i ubjedljivu pobjedu od čak 6:1. Obzirom da su čelinac i Borac iz Šamca odigrali neriješeno 0-0, Omarska je kolo prije kraja osvojila jesenju titulu.

Od samog početka Omarska je bila mnogo bolja na terenu, držala je loptu više u svojim nogama i stvarala mnogo više prilika. Ipak, u prvom poluvremenu nije bilo golova. Treba izdvojiti prečku koju je pogodio Vračar, Šut Krecelja koji je izblokiran, te tri neprecizna pokušaja Branka Rosića. Domaći su takođe imali dvije dobre prilike, ali Stegićev šut glavom odbranio je Jokić, a Ibričić je zamalo bio neprecizan sa ivice šesnaesterca.

U drugom poluvremenu, počeli su da padaju golovi. U 54.minutu, golman Vidović je bio neoprezan, Krecelj mu je ukrao loptu I dodao Rosiću koji je doveo Omarsku u vođstvo. Samo tri minute kasnije Brdo je izjednačilo evrogolom kojeg je iz voleja sa dvadesetak metara postigao Ibričić. Nakon toga, Brdo je pet minuta bilo opasnije, imalo i jedan dobar pokušaj, ali je Marmat izbio loptu sa gol linije, a nakon toga samo jedan tim je postojao na terenu, Omarska. U 60. minutu Rosić je idealno centrirao sa lijeve strane, na pravom mjestu se u šesnaestercu našao Grahovac i doveo Omarsku u novo vođstvo. Nakon toga, rapsodija. Brdo se raspalo, a Omarska raspucala. U 68.minutu Krecelj lucidno proigrava rezervistu Romanić Dragana, koji se fino snašao na drugoj stativi, postigao svoj prvi gol za Omarsku i može se reći riješio utakmicu.

U 72.minutu Rosić Branko još jednom bježi odbrani Brda i postiže svoj četrnaesti gol ove jeseni, te se dodatno učvršćuje na vrhu ljestvice strelaca drugoligaškog zapada. Najljepši gol viđen je u 74.minutu. Lajić solo prodorom krenuo sa svoje polovine, a potom sa ivice šesnaesterac topovski pogodio same rašlje protivničkog gola. U 79. minutu Stevica Romanić je oduzeo jednu loptu na centru, proigrao Panića koji je izašao sam pred golmana i lukavo ga savladao za konačnih 6:1.

Sve u svemu, rapsodija Omarske u Hambarinama. Ponovo su svi igrači Omarske bili odlični, a imali su i podršku vjernih navijača, koji su utakmicu gledali sa okolnih livada, jer i dalje nije dozvoljen pristup gledaocima na tribune. Pravi doček šampionima je upriličen prilikom njihovog povratka u Omarsku, gdje su dočekani kako dolikuje i gdje se znala proslaviti jesenja titula.

Titula je obezbjeđena i proslavljena, ali prvenstvo nije gotovo. U poslednjem kolu, sledeće nedjelje Omarska dočekuje najprijatnije iznenađenje prvenstva, Čelinac, trenutno drugoplasiranu ekipu na tabeli. Brdo gostuje u Laktašima.

Kako god da se završi ova polusezona i šta god da se desi na proljeće, ove jeseni je u Fudbalskom klubu Omarska ispričana jedna nevjerovatna i prelijepa fudbalska priča za koju su najzaslužniji fudbaleri. Zaista svih 25 fudbalera koji su disali kao jedan predvođeni šefom stručnog štaba Milenkom Vuletom su odigrali polusezonu za pamćenje, te im se na svemu pruženom zahvaljujemo u ime uprave kluba, medijskog tima FK Omarska i mnogobrojnih simpatizera koji su i danas zdušno podržali igrače i znali proslaviti titulu. HVALA ŠAMPIONI.

FK Omarska