Na osnovu člana 39. stav 3. i člana 40. stav b., Zakona o zaštiti i spasavanju u vanrednim situacijama (“Službeni glasnik Republike Srpske”, broj: 121/12) i člana 12. stav 3., Odluke o organizovanju i funkcionisanju civilne zaštite u oblasti zaštite i spasavanja Grada Prijedora (“Službeni glasnik Grada Prijedora”, broj: 7/13), na sjednici održanoj dana 29.09.2020. godine Gradski štab za vanredne situacije Grada Prijedora, donosi slijedeće:

ZAKLJUČKE

Gradski štab za vanredne situacije konstatuje:

1. Na području grada Prijedora trenutno je registrovano 12 lica sa pozitivnim testom na novi virus korona. Do sada se 206 lica oporavilo od oboljenja uzrokovanog virusom korona, a 19 lica je preminulo. Pod zdravstvenim nadzorom – u kućnoj izolaciji je 43 lica, a zdravstveni nadzor je prestao za 2525 lica.
U JZU Bolnicu “Dr Mladen Stojanović” Prijedor – COVID odjeljenje radi liječenja lica sa pozitivnim testom na virus korona smješteno je 5 lica od kojih su 4 lica iz Prijedora i jedno lice iz Novog Grada.

2. Dana 29.09.2020.godine Sportsko društvo za uzgoj i zaštitu sitnih životinja “Golub” Prijedor je uputilo Gradskom štabu za vanredne situacije zahtjev za održavanje berze sitnih ukrasnih životinja čije održavanje je planirano 11.10.2020.godine od 07 do 12.00 časova na lokaciji Stari grad, zelena površina pokraj Bereka uz lovački dom.

3. Svi subjekti uključeni u sprovođenje mjera zaštite i sprečavanja širenja novog virusa korona na području grada Prijedora izvršavaju zadatke, mjere i preporuke date od strane Gradskog štaba za vanredne situacije.

4. Gradski štab za vanredne situacije će i dalje aktivno pratiti razvoj situacije u vezi sa pojavom i širenjem korona virusa i u skladu sa razvojem događaja blagovremeno donositi zaključke i usmjeravati rad nadležnih službi.

Naredbe, zaduženja i preporuke

1. Obavezuju se nadzorni i kontrolni organi na području grada Prijedora da u saradnji sa predstavnicima Ministarstva unutrašnjih poslova i u skladu sa Instrukcijom Ministarstva uprave i lokalne samouprave vrše nadzor nad sprovođenjem mjera utvrđenih zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije br.56-1/20 od 21.09.2020.godine.

2. Gradski štab za vanredne situacije apeluje na stanovnike grada Prijedor da se pridržavaju propisanih mjera za sprečavanje pojave i širenja novog virusa korona, a prije svega da održavaju fizičku distancu od 2 metra, nose zaštitne maske, održavaju mjere lične higijene, te da vrše redovno čišćenje i dezinfekciju prostorija u kojima borave i rade.

3.Odobrava se Sportskom društvu za uzgoj i zaštitu sitnih životinja “Golub” Prijedor održavanje berze sitnih i ukrasnih životinja koja je planirana dana 11.10.2020.godine na lokaciji Stari grad, zelena površina pokraj Bereka uz lovački dom.Obavezuje se organizator ove manifestacije da preduzme sve propisane epidemiološke mjere a prije svega da obezbijedi uslove za održavanje fizičke distance od 2 m i obavezno nošenje zaštitne maske za izlagače i posjetioce ove manifestacije.

Za realizaciju ovih zaključaka zadužuju se organi i službe Gradske uprave Prijedor, privredna društva , javne ustanove i institucije na području grada Prijedora.

Broj: 02-sl-81/20
Datum: 29.09.2020. godine

KOMANDANT
Milenko Đaković